SPECIJALNA PONUDA: Paket ulaznica za reprizu koncerta filmske muzike “Bilo Jednom Na Balkanu” i pozorišnu predstavu “DNK”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Obavještavamo građane i sve one koji su s nestrpljenjem čekali ponovno izvođenje koncerta domaće filmske muzike pod nazivom “Bilo Jednom Na Balkanu” da će se u utorak 07.02.2017. godine održati reprizno izvođenje koncerta u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19,30 sati.

Podsjetimo se da je u organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar (JU KSC), 24.11.2016. godine  na velikoj sceni Doma kulture u Kaknju održana velika premijera koncerta domaće filmske muzike na kojem je nastupilo više od 100 učesnika. Bila je to noć o kojoj se dugo pričalo u Kaknju jer ovaj projekat povezuje i muziku i glumu i projekciju filmova na jedan nesvakidašnji način a sve je vezano za scene iz filmova sa ex-Yu prostora sa posebnim akcentom na filmsku umjetnost BiH.

Značaj i karakteristike ovog koncerta ogledaju se u bogatom repertoaru i velikom broju učesnika. Njegova veličina je i u činjenici da je nastao u Kaknju, gradu u koji treba dolaziti po nadahnuće, u gradu koji već dugo ima sadržaje o kojima se biranim riječima i u drugim gradovima priča.

Novitet je da će građani koji odluče doći na koncert domaće filmske muzike imati priliku kupiti paket ulaznicu po cijeni u iznosu od 10 KM koja će podrazumijevati i ulaz na reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK”.

Reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK” koju je režirao mladi i talentovani glumac Mirza Bajramović, zakazano je za petak 17.02.2017. godine također u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19,00 sati.

Vjerujemo da je ovo najbolja ponuda i izbor za mjesec februar jer ste osigurali jedan skroman novčani iznos upravo za kulturu i umjetnost.

Prisjetimo se, premijera pozorišne predstave “DNK” održana je dana 04.11.2016. godine u Domu kulture i ispraćena pozitivnim reakcijama i oduševljenjem prisutnih.

Predstava tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma veliki broj problema u kojima se često nalaze maloljetnici te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje. Pristup procesu je poprilično alternativan i predstava pripada kategoriji modernog – alternativnog teatra. U ovoj predstavi spojili smo rad Dramskog studija i Muzičkog centra koji djeluje u sklopu naše Ustanove i to je prvi put da smo u realizaciju jedne pozorišne predstave uključili rad Muzičkog centra i čini nam se da je to bio pravi potez jer ćemo spojiti dva segmenta koji ne mogu jedan bez drugog.

U predstavi glume polaznici dramskog studija:Ines Delibašić, Emin Brkić, Ena Sikira, Saša Vasiljević, Ajla Cvrljo, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Armin Šolbić, Edna Brkić, Mia Marković, Merjem Kulović. Bend: Ademir Jusić, Adnan Hodžić, Faruk Zulić i Haris Begić.

Ostaje nam da se prisjetimo atmosfere sa premijernih izvođenja pomoću fotogalerije te da pozovemo sve koji su propustili ali i one koji nisu na ovaj mega koncert kako ga nazvaše i pozorišnu predstavu koja je proizvod mladih i talentovanih Kakanjaca.

Ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta je RSG radio!

Ulaznice su u prodaji a iste možete kupiti na biletarnici JU KSC Kakanj svakog radnog dana u periodu od 08,00 do 15,30 sati.

plakat-01

 

JU KSC KAKANJ

 

 

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci