SPECIJALNA PONUDA: Paket ulaznica za reprizu koncerta filmske muzike “Bilo Jednom Na Balkanu” i pozorišnu predstavu “DNK”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Obavještavamo građane i sve one koji su s nestrpljenjem čekali ponovno izvođenje koncerta domaće filmske muzike pod nazivom “Bilo Jednom Na Balkanu” da će se u utorak 07.02.2017. godine održati reprizno izvođenje koncerta u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19,30 sati.

Podsjetimo se da je u organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar (JU KSC), 24.11.2016. godine  na velikoj sceni Doma kulture u Kaknju održana velika premijera koncerta domaće filmske muzike na kojem je nastupilo više od 100 učesnika. Bila je to noć o kojoj se dugo pričalo u Kaknju jer ovaj projekat povezuje i muziku i glumu i projekciju filmova na jedan nesvakidašnji način a sve je vezano za scene iz filmova sa ex-Yu prostora sa posebnim akcentom na filmsku umjetnost BiH.

Značaj i karakteristike ovog koncerta ogledaju se u bogatom repertoaru i velikom broju učesnika. Njegova veličina je i u činjenici da je nastao u Kaknju, gradu u koji treba dolaziti po nadahnuće, u gradu koji već dugo ima sadržaje o kojima se biranim riječima i u drugim gradovima priča.

Novitet je da će građani koji odluče doći na koncert domaće filmske muzike imati priliku kupiti paket ulaznicu po cijeni u iznosu od 10 KM koja će podrazumijevati i ulaz na reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK”.

Reprizno izvođenje pozorišne predstave “DNK” koju je režirao mladi i talentovani glumac Mirza Bajramović, zakazano je za petak 17.02.2017. godine također u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19,00 sati.

Vjerujemo da je ovo najbolja ponuda i izbor za mjesec februar jer ste osigurali jedan skroman novčani iznos upravo za kulturu i umjetnost.

Prisjetimo se, premijera pozorišne predstave “DNK” održana je dana 04.11.2016. godine u Domu kulture i ispraćena pozitivnim reakcijama i oduševljenjem prisutnih.

Predstava tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma veliki broj problema u kojima se često nalaze maloljetnici te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje. Pristup procesu je poprilično alternativan i predstava pripada kategoriji modernog – alternativnog teatra. U ovoj predstavi spojili smo rad Dramskog studija i Muzičkog centra koji djeluje u sklopu naše Ustanove i to je prvi put da smo u realizaciju jedne pozorišne predstave uključili rad Muzičkog centra i čini nam se da je to bio pravi potez jer ćemo spojiti dva segmenta koji ne mogu jedan bez drugog.

U predstavi glume polaznici dramskog studija:Ines Delibašić, Emin Brkić, Ena Sikira, Saša Vasiljević, Ajla Cvrljo, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Armin Šolbić, Edna Brkić, Mia Marković, Merjem Kulović. Bend: Ademir Jusić, Adnan Hodžić, Faruk Zulić i Haris Begić.

Ostaje nam da se prisjetimo atmosfere sa premijernih izvođenja pomoću fotogalerije te da pozovemo sve koji su propustili ali i one koji nisu na ovaj mega koncert kako ga nazvaše i pozorišnu predstavu koja je proizvod mladih i talentovanih Kakanjaca.

Ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta je RSG radio!

Ulaznice su u prodaji a iste možete kupiti na biletarnici JU KSC Kakanj svakog radnog dana u periodu od 08,00 do 15,30 sati.

plakat-01

 

JU KSC KAKANJ

 

 

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci

Dodijeljena uvjerenja za ukupno 87 polaznika kurseva

Saznajte više

Danas dodjela uvjerenja za sedam grupa polaznika edukativnih kurseva u JU KSC Kakanj

Saznajte više

U nedjelju premijera pozorišne predstave “Životinjska farma” – Dom kulture Kakanj

Saznajte više