Sutra u Domu kulture svečana akademija povodom 21.decembra Dana rudara

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se sutra 21.12.2017. godine u velikoj sali Doma kulture Kakanj održati svečana akademija povodom 21.decembra Dana rudara, sa početkom u 18:00 sati.

Kroz program će biti predstavljeni poslovni rezultati, ostvareni prihodi i investicije RMU Kakanj.

U okviru programa će nastupiti Rudarska glazba i hor Kulturno-umjetničkog društva “Dikan”. Kroz programske sadržaje publiku će voditi glumac Mirza Mušija, a bit će upriličeno i proglašenje radnika godine te dodjela priznanja i grba sa zlatnim čekićima. Bit će prikazana i dva filma “Februarski šok i oktobarski milion” i “Investicije: Široko čelo-damperi-bager”.

Svi su dobrodošli.

Organizator: RMU Kakanj

JU KSC Kakanj je prošle godine povodom obilježavanja 21.decembra Dana rudara u saradnji sa Mješovitom srednjom školom iz Kaknja organizovala radionicu pod nazivom “Izrada makete ulaza u jamu”.Ove godine poseban akcenat ćemo staviti na Lokomotivu 62-015, zvanu Ćiro koja se nalazi u dvorištu OŠ “Hamdija Kreševljaković”.

Prva aktivnost koja će se održati u četvrtak 21.12.2017. godine u Muzeju Kaknja sa početkom u 10:30 sati odnosi se na likovnu radionicu „Nacrtaj svog Ćiru“. Nakon likovne radionice žiri će odabrati naljepši likovni rad koji će biti nagrađen.

Druga aktivnost odnosi se na muzički performans „Ćihu Ćihu“, i to na lokalitetu gdje je smještena lokomotiva 62-015. Učešće na navedenim aktivnostima će uzeti mališani iz vrtića “Pčelica” Kakanj i učenici prvog razdreda OŠ “Hamdija Kreševljaković”.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci