U dalje takmičenje LIGE MZ se plasirale ekipe: Krševac, Donji Kakanj, Povezice i Bičer

Podijelite:

Nakon šestog dana lige mjesnih zajednica finalizirani su i parovi četvrtfinala sistema prvoplasiranih ekipa. Prolazak u četvrtfinale izborile su ekipe Krševca, Donjeg Kaknja, Povezica i Bičera.

Prva utakmica šestog takmičarskog dana lige mjesnih zajednica između Krševca i Brežana odlučena je nakon penala. Nakon regularnog toka susreta bilo je neriješeno (1:1), a više sreće nakon penal ”lutrije” imali su igrači iz mjesne zajednice Krševac budući da su slavili ukupnim rezultatom 4:2.

U drugoj utakmici ekipa Donjeg Kaknja je golom Haruna Drijenčića minimalno slavila protiv Modrinja, dok su najbolji meč večeri odigrale ekipe Kaknja II i Povezica. U sjajnom meču ekipa Povezica je slavila rezultatom 3:1 golovima Begića, Zahirovića i Gavrića, dok je gol utjehe za Kakanj II postigao Saša Vekić. U ekipi Kaknja II se itekako osjetio izostanak golmana Saše Damjanovića budući da je mladi Haris Ćosić napravio nekoliko početničkih grešaka što su igrači iz Povezica znalački iskoristili.

U posljednjoj utakmici večeri koja može ponijeti epitet i najkorektnije utakmice ekipa Bičera je savladala Dumanac minimalnim rezultatom 1:0, a jedini gol na susretu postigao je Hasan Haračić.

Nakon šestog takmičarskog dana Lige mjesnih zajednica poznati su svi parovi četvrtfinala sistema prvoplasiranih ekipa, a u četvrtfinalu sastaju se: Dubovo Brdo – Zgošća, Zagrađe – Doboj, Krševac – Donji Kakanj i Povezice – Bičer.

JU KSC KAKANJ/KakanjLive

Podijelite:

Posljedni članci