U Domu kulture Kakanj danas debata pod nazivom “EU u posjeti lokalnim zajednicama”

Podijelite:

U četvrtak 22.marta 2018.godine u velikoj sali Doma kulture u Kaknju bit će upriličena debata pod nazivom “EU u posjeti lokalnim zajednicama”. Domaćin šeste po redu debate u okviru projekta “Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“ bit će Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH.

Satnica;

11:30 – 12:00, velika sala Doma kulture, izjave za medije i prikaz kratkog filma;

12:00 sati, dobrodošlica i uvodna obraćanja ambasadora Lars-Gunnar Wigemarka, šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH, i ambasadora Švedske u BiH Andersa Hagelberga;

12:15 sati, kratko predstavljanje regionalne stručnjakinje;

12:20, kratko predstavljanje lokalnih stručnjaka;

12:35 – 14:00 sati, otvorena diskusija vođena od strane moderatora;

14:00 – 14:30 sati, kraj debate praćen savjetovanjem sa regionalnim i domaćim stručnjacima.

Molimo medije da, u skladu sa mogućnostima, prate događaj.

Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR) pokrenula je projekt “Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“ u okviru kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate o ulozi lokalne zajednice te izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Debata će okupiti više od 100 poduzetnika, predstavnike javne uprave, javnih preduzeća i organizacija civilnog društva te poljoprivrednike, mlade i stručnjake za ekonomski i održivi razvoj lokalnih zajednica.

Namjera je da se otvorenim dijalogom skrene pažnja na važnost lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija, te da se prepoznaju nove mogućnosti za unapređenje socio-ekonomskog i održivog razvoja na lokalnom nivou.

Podijelite:

Posljedni članci