U foajeu Doma kulture upriličeno otvaranje muzejske izložbe “Petnaestoaprilska priznanja” povodom Dana općine Kakanj

Podijelite:

Danas je u foajeu Doma kulture upriličeno otvaranje privremene muzejske izložbe pod nazivom „Petnaestoaprilska priznanja Općine Kakanj 2003 – 2017.“, a povodom Dana općine Kakanj.

“Dodjela Petnaestoaprilskih priznanja kao javnog priznanja za opće društveno dobro jedan je od značajnih dijelova obilježavanja Dana općine Kakanj.
Prepoznavajući njihovu vrijednost JU KSC Kakanj, odjel Muzej Kaknja odlučio je prikupiti podatke o dosadašnjim dobitnicima ovih priznanja i tako stvoriti Zbirku koja će svjedočiti o vremenu i zaslužnim građanima, institucijama, preduzećima, ustanovama i udruženjima. Njihov nesebični rad za opće društveno dobro bit će dokumentiran, što podrazumijeva arhiviranje u pisanoj formi imena laureata i sve ono što je obilježilo kvalitetu njihovog rada koji je rezultirao dobivanjem ovog značajnog općinskog priznanja. Tim povodom danas je upriličena i privremena izložba petnaestoaprilskih priznanja od 2003-2017.godine.

Izložba obuhvata period od 2003 do 2017 godine i sastoji se od Grba općine, Plakete sa zahvalnicom i Zahvalnica.
Od 150 priznanja dodijeljenih u ovom petnaestogodišnjem periodu, za Izložbu je prikupljeno oko 100 priznanja. Ovom prilikom zahvaljujem se svim laureatima koji su se odazvali da ustupanjem svojih priznanja uzmu aktivno učešće u kreiranju izložbe. U narednom periodu, učinit će se koraci na objedinjavanju svih podataka kako bi Zbirka dobitnika najvećeg općinskog priznanja bila upotpunjena. Neka ovo bude i jak poticaj svima nama da je opće društveni rad uvijek prepoznatljiv i ima svoje mjesto u historiji svake zajednice”, naveo je u izjavi za medije dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci