U Omladinskom centru će se održavati kreativne radionice “Znanja nikad dosta – II faza“

Podijelite:

Udruženje „C.E.K.O.R. (Centar za ekologiju i održivi razvoj) iz Kaknja kroz projekat “Znanja nikad dosta-II faza“, a u saradnji sa Općinom Kakanj, organizuje kreativne radionice za srednjoškolce i odrasle koji su nezaposleni.

“Radionice će se održavati u Kaknju u Omladinskom centru subotom a svi zainteresovani trebaju da se prijave najkasnije do petka 28.09.07.2018.godine ili dok se ne popune mjesta na radionicama. Prijaviti se može putem Facebook stranice udruženja “Centar za ekologiju i održivi razvoj – C.E.K.O.R.”, na mailcekor.ngo@gmail.com . Prva radionica je zakazana za 29.09.2018.godine u 10 sati u Omladinskom Centru a bitno je napomenuti da su sve radionice besplatne.

Kretivne radionice sadržavaju sljedeće aktivnosti:

  • Izrada cvijeća od kreppapira- pravljenje latica po latica i pravljenje cvijeta iz jednog komada kreppapira (edukator Fatima Aliefendić)
  • Dekupažtehnika-ukrašavanje tabli i kutija od drveta (edukator – Amila Delibašić)
  • Izrada slika na aluminijskoj, bakarnoj i zlatnoj foliji za početnike (edukator Mirza Čobo)
  • Izrada slika na aluminijskoj,bakarnoj i zlatnoj foliji (edukator – Elmir Delibašić)
  • Oslikavanje na marami/ešarpi i dekupaž na tekstilu ( edukator Emina Kovačević-Karzić )

“Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su zainteresovani da nauče nešto novo i kreativno, a mnogi od polaznika kursa i radionica će imati mogućnost nakon provedenih aktivnosti i naučenog i stečenog znanja da samostalno izrađuju svoje kreativne radova. Savladat će na inovativan način nove tehnike izrade ručnih radova, što je i cilj ovog projekta, tj. da se što više mladih ljudi involvira i pokrene u sticanju novih znanja i vještina, neformalnog obrazovanja kao i sticanje uslova za bolju konkurentnost na tržištu rada i mogućnost pokretanja samostalne djelatnosti.”,

Ovo je nastavak projekta koji smo imali prošle godine i koji je izazvao veliko interesovanje mladih kreativaca i nismo mogli primiti sve koji su zainteresovani. Sada ih pozivamo ih da se prijave kao i druge koji su bili na radionicama da nastave sa svojim usavršavanje,razvijanjem i kreativnošću kao i sve koji imaju sklonosti i želje da budu kreativni,

“Dođite da zajedno naučimo nešto nove tehnike, zabavimo se,budemo kreativni i korisni!”

  

  

 

Podijelite:

Posljedni članci