U subotu pohod na Bobovac jedno od najznačajnijih mjesta državnosti Bosne i Hercegovine – Prijave do sutra

Podijelite:

U subotu 25.11.2017. godine Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj u saradnji sa PD “Bobovac” planira organizovati pohod na Kraljevski grad Bobovac povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Dosad je svoje učešće prijavilo ukupno 50 zainteresovanih stoga pozivamo sve koji planiraju da nam se pridruže da na vrijeme rezervišu svoje mjesto. Za sve prijavljene bit će omogućen organizovani prevoz od Kaknja do Kraljeve Sutjeske, a broj mjesta je ograničen.

Bez ikakvih podjela, političkih i nacionalnih uplitanja, želimo svima poručiti da baštinimo i vječno čuvamo državnost Bosne i Hercegovine i kontinuitet njenih historijskih simbola. Kraljevski grad Bobovac je jedno od najznačajnih mjesta državnosti Bosne i Hercegovine i tako se prema njemu moramo i odnositi.

PROGRAM

 Subota – 25.11.2017.godine

Planinarski pohod Kakanj (parking Elektro Kakanj)- Kraljeva Sutjeska – Bobovac

 • 0715 h Okupljanje učesnika

 

 • 0730 h Polazak učesnika pohoda autobusom do Kraljeve Sutjeske

 

 • 0815 h Polazak učesnika pohoda sa autobuske stanice Kraljeva Sutjeska

dolinom r. Bukovice do starog grada Bobovca

 

 • 1100 h Dolazak na odredište,  prisustvovanje programu kojeg organizuje Bošnjačka

zajednica kulture „Preporod-Vareš“ u  saradnji sa Općinom Vareš.

 

 • 1300 h Povratak u Kakanj

Program počinje u 11,00 sati, a na skupu će se obratiti:

 • Prof. dr  Sanjin Kodrić,
 • Prof. dr Adil Kulenović,
 • Prof. dr Hilmo Neimarlija,
 • Doc. dr Hajrudin Šahić,
 • Prof. dr Enver Imamović, historičar i arheolog
 • Željko Majstorović, predsjednik HKD „Napredak“
 • Savo Vlaški, predsjednik SPKD „Prosvjeta“
 • Prof dr. Senadin Lavić, predsjednik BZK „Preporod “ BiH

Obavještavaju se svi zainteresovani da je  pohod na Bobovac povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine planiran za 25.11.2017. godine (subota). Prevoz za učesnike pohoda obezbjeđen je sa parkinga Elektro Kaknja sa polaskom u 7 i 30 sati. Molimo sve zainteresovane da potvrde svoje učešće na broj telefona 032/ 771 920  radi planiranja prevoza.

Svi učesnici moraju sa sobom imati adekvatnu odjeću i obuću za boravak u planini  , presvlaku (min. 2 para) hranu i vodu. Pohod će osiguravati članovi PD „Bobovac“ Kakanj i za vrijeme pohoda obavezno je pridržavati se njihovih uputstava.

Za sve informacije prije polaska možete kontaktirati organizatora na broj telefona: 032 771 920 od 7,30 do 15,30 sati. Molimo sve one koji planiraju dolazak iz udaljenijih krajeva da obavezno izvrše provjeru informacija o polasku jedan dan prije održavanja pohoda.

Očekujemo vaš dolazak
Srdačan planinarski pozdrav

PRIJEVOZ:
organizovan- obezbjeđen od strane JU KSC KAKANJ

OPREMA: Ruksak, gojzerice, deblje čarape, hodački štapovi, slojevita odjeća, vjetrovka, zaštita od kiše (kabanica, kišobran).

HRANA I PIĆE: Od strane organiztora bit će obezbjeđen ručak (Vojnički grah), a oni koji ne žele mogu  ponijeti hranu za cjelodnevni boravak u planini (sendviči, jabuke, čokoladice, suho voće i sl.). Obavezno ponijeti flašu s vodom, opcionalno termosku s toplim napitkom (čaj, kafa…)

DOKUMENTI I NOVAC: Ponijeti ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i nešto novca po vlastitoj procjeni.

Ukoliko nam se želite pridružiti možete nas pozvati na broj 032/771-920 u vremenskom periodu od 07:30 do 15:00 sati, do sutra 24.11.2017. godine!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci