Upriličeno otvorenje muzejske izložbe “Trofeji Odbojkaškog kluba Kakanj” i konferecija za medije povodom Finalnog turnira KUP-a Bosne i Hercegovine

Podijelite:

Danas je u kultnom školskom centru “Europa” uprličeno otvorenje muzejske izložbe o Odbojkaškom klubu “Kakanj” i konferencija za medije povodom održavanja finalnog turnira KUP-a Bosne i Hercegovine za odbojkaše 2017/2018.

Današnja konferecija za medije bila je podijeljena u tri dijela i to predstavljanje muzejske izložbe “Trofeji Odbojkaškog kluba Kakanj”, obraćanje učesnika konferencije za medije a potom i pitanja koja su uslijedila od strane medija za učesnike.

Učesnici konferencije za medije bili supredsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, predsjednik OK “Kakanj 78” Aldin Šljivo, predsjednik OK “Bosna” iz Kalesije Adnan Karić i trener OK “Kakanj 78” Almir Aganović!

Prisutnima se prvi obratio dir. Aldin Šljivo koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da je Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine odobrio i dao priliveligiju našoj Općini da bude domaćin završnice KUP-a BiH. “Veliko zadovoljstvo je što je i općinski načelnik danas sa nama i što daje punu podršku kada je u pitanju sport u našem gradu.

Muzej Kaknja je prije šest mjeseci pokrenuo projekat pod nazivom “Historijat sportskih klubova općine Kakanj” i u sklopu tog projekta vratili smo sve trofeje sportskih klubova. Ovo je jedinstvena prilika da izložimo i široj javnosti predstavimo sve trofeje Odbojkaškog kluba Kakanj koji je prošle godine obilježio 70 godina postojanja”, naveo je dir. Šljivo i ukratko je predstavio historijat Odbojkaškog kluba Kakanj te se zahvalio svima koji su pomogli da se formira pomenuta muzejska izložba. Direktor je spomenuo i da je angažovana Rudarska glazba i Klub ritmičke gimnastike “Pirueta” koji će nastupiti prilikom svečanog otvorenja finalnog turnira.

Muzej Kaknja protekla dva mjeseca radio je na kreiranju vlastitih izložbi čiji je glavni cilj prikazivanje historijata sporta u našem gradu. Nakon marljivog prikupljanja arhivske građe formirana je prva muzejska izložba o Odbojkaškom klubu “Kakanj” koji ima bogatu historiju iza sebe te mnoštvo osvojenih priznanja, nagrada i pehara.

U sklopu izložbe svi zainteresovani posjetioci će imati priliku da pogledaju fotografije, dokumente, pehare, zahvalnice, medalje i mnogo drugih zanimljivih predmeta koji svjedoče o radu OK “Kakanj”. Izložba će biti postavljena u kultnom školskom centru “Europa” narednih deset dana.

Kakanj nosi epitet “Grad odbojke” i kao nositelj takvog epiteta počašćen je povjerenjem ukazanim od strane Odbojkaškog saveza BiH da 9. i 10.marta 2018.godine bude domaćin finalnog turnira Kupa BiH u muškoj konkurenciji.

Donosimo raspored aktivnosti i satnicu ovog velikog događaja:

7.3.2018.godine (srijeda)

11:00 sati, Press konferencija (Caffe bar „Europa“, u sastavu Sportske dvorane Kakanj, obraćanja: predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, načelnik Općine Kakanj, predsjednik OK “Kakanj 78”, trener OK “Kakanj 78”, kapiten OK “Kakanj 78”, Muzej Kaknja će na pressici predstaviti izložbu pod nazivom “Trofeji Odbojkaškog kluba Kakanj 78”).

9.3.2018. (petak)

16:00 sati, Prva polufinalna utakmica OK “Mladost” Brčko : OK “Bosna” Kalesija;

18:00 sati, Svečano otvaranje turnira;

19:00 sati, Druga polufinalna utakmica OK “Kakanj 78” Kakanj : OK “Borac” Banja Luka.

10.3.2018.godine (subota)

20.30 sati, Finalna utakmica.

 Pozivamo građane Kaknja, sve lokalpatriote, sve ljubitelje odbojke i sporta općenito iz Kaknja, kao i drugih gradova, sve sportske i druge kolektive, da prisustvom utakmicama podrže i ukrase ovu svečanu smotru najbolje bh odbojke koja će biti upriličena u Kaknju.

Molimo medije da, u skladu sa mogućnostima, prate pressicu i utakmice finalnog turnira.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci