Večeras premijera pozorišne predstave “Ludilo udvoje” u Domu kulture Kakanj

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se danas 26.04.2017. godine premijerno prikazati 41. po redu predstava Dramskog studija pod nazivom “Ludilo udvoje” u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19,30 sati.

Povodom obilježavanja 50 godina djelovanja i rada Javne ustanove koja danas nosi naziv JU Kulturno-sportski centar Kakanj, odlučili smo za naše sugrađane producirati predstavu Dramskog studija naše Ustanove na jednom višem nivou, a koja nosi naziv „Ludilo udvoje“, drama apsurda rumunsko-francuskog pisca Eugena Ionesca.

U želji da dostignemo viši i profesionalniji nivo u ovoj oblasti djelovanja kako to radimo i u drugim granama našeg djelokruga, kao i u želji da naše sugrađane na naš rođendan počastimo kvalitetnom predstavom u domaćoj produkciji, izdvojili smo za ovu predstavu veći budžet nego što je to uobičajeno za našu Ustanovu.

Za realizaciju ovog projekta smo uglavnom koristili domaći kadar, pa će režiju potpisati Mirza Mušija, a glumačku podjelu čine pored Mirze Mušije i Mirze Bajramovića i gostujuća popularna glumica Kamernog teatra iz Sarajeva Aida Bukva.

Predstava govori o otuđenosti modernog čovjeka, usamljenosti, odsustvu istinskih plemenitih emocija i ratu kao besmislu i farsi najvećih razmjera. To bi u najgrubljem smislu bio opis današnjeg modernog čovjeka i svijeta u kojem živimo, stoga je tematika ovog komada više nego aktuelna. U predstavi pratimo srednjovječni bračni par (ON i ONA-namjerno depersonalizirani), svako zarobljen u svom svijetu, lišen istinske komunikacije, osuđeni jedni na druge, u permanetnom sukobu oko najtrivijalnijih stvari, dok napolju bijesni rat i prijeti da sruši i njih i njihov mali davno izgubljeni svijet.

Ulaznice po cijeni od 7,00 KM za ovu predstavu je moguće kupiti na info pultu u Muzeju Kaknja svakim radnim danom od 7:30 do 15:30 sati, a poslije radnog vremena moguća je kupovina ulaznica i u kultnom školskom centru Europa.

OJZ3MZ1 [Converted]
JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci