Vladalo veliko interesovanje za fitness

Podijelite:

Dugonajavljivani ali i dugoočekivani „Street Workout – Fitness&Fun“ održan je u Parku prijateljstva pred kakanjskom publikom.
Ulogu edukatora i demonstratora imali su Mirnes Husanović koji je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine zatim Kakanjac Edvin Smaka – fitness model i Belmir Berberović, evropski prvak u atletik fitnesu, peterostruki prvih Bosne i Hercegovine.
Oni su kroz kratka predavanja i poziranja približili i objasnili kakanjskoj publici svrhu treninga-odmora-ishrane.
Naposredno pred početak edukativnog dijela upriličeno je takmičenje u dvije discipline i to: vratilo, razboj a zatim porofesionalno poziranje koje je demonstrirao Mirnes Husanović.
U disciplini vratila prvo mjesto osvojili su Bakir Hamzić i Almir Čičak iz Zenice dok je drugo mjesto osvojio Kakanjac Almir Karić.
U disciplini razboja najbolji takmičar je Almin Vračo iz Visokog, drugu poziciju zauzeo je Almin Šabanović iz Zenice.
Osim takmičarskog dijela prisutni su iskoristili priliku za druženje sa bodybilderima.
Za sve pobjednike obezbijeđene su novčane nagrade, diplome kao i nagrade ELITNUTRITIONIT-a koji je ujedno i sponzor ovog događaja
Street workout je specifičan način treniranja u kojemu se kao opterećenje koristi vlastita masa tijela pri čemu se prkosi samoj gravitaciji. Sa takvim načinom vježbanja možemo postići iznimno visoku razinu motoričkih sposobnosti poput snage, koordinacije, izdržljivosti, preciznosti, brzine fleksibilnosti i dr., te razviti veću mišićnu masu.
Vježbe sa vlastitom težinom su u osnovi složene vježbe kojima je karakteristika da u isto vrijeme radi više mišićnih grupa, a mogu se izvoditi svugdje što je jedna od glavnih osobina, jer nije potrebna nikakva dodatna oprema. Zahvaljujući mnogim inicijativama postoje izgrađeni parkovi namjenjeni upravo za Street workout koji vam pružaju sve što je potrebno za obaviti kvalitetan trening.
Free style relativno je nov način vježbanja koji u sebi objedinjuje elemente gimnastike sa bazičnim vježbama, a sve zajedno ukomponovano u jedan slobodan stil to postaje atraktivno i mnogo zabavnije od klasičnog vježbanja.
Glavna osobina ove metode vježbanja je što nema granica, jer iz svake vježbe može izaći još teža vježba, a kad se svemu doda i improvizacija, raznolikosti vježbi nema kraja. Osim toga besplatan je, iznimno učinkovit i atraktivan.

Podijelite:

Posljedni članci