Završena audicija za predstavu „Hasanaginica“

Podijelite:

U želji da pronađemo što više kvalitetnih glumaca, nastavili smo sa drugim krugom audicije, koji je održan 10. septembra u maloj sali Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj. Osim nekoliko starih članova iz Dramskog studija i Škole glume, raduje nas činjenica da smo pronašli nekoliko novih zanimljivih kandidata.
Javna ustanova za kulturu i obrazovanje i ovaj put je zadovoljna odazivom mladih ljudi, koji su se uspjeli predstaviti u najboljem svjetlu, što je dokaz da interesovanje mladih ne jenjava za aktivnostima Dramskog studija JU-e.
Audicija je održana u maloj sali u četvrtak 10. septembra 2015. godine od 12,00 do 14,00 sati.
Reditelj nove predstave Mirza Mušija je vodio audiciju i podijelio sa nama svoje utiske:
„Dramski studio JU za kulturu i obrazovanje je idealno mjesto gdje mladi ljudi mogu prepoznati, a potom razvijati svoj talenat. Odlučili smo da postavimo dramu „Hasanaginica“, što će biti veliki izazov, kako za ove mlade ljude, tako i za mene kao reditelja. Cilj nam je da određene univerzalne probleme , koje tretira ova drama ponovo aktueliziramo i adaptiramo savremenom konceptu življenja. Pred nama je dug i nadam se zanimljiv proces. Premijeru smo planirali krajem novembra ove godine.“
Probe za novu predstavu počinju od sljedeće sedmice, kada će biti donesena i konačna podjela uloga.

Podijelite:

Posljedni članci