Večeras u Domu kulture Kakanj održana generalna proba za predstavu “Čudni događaji u noći muzeja” koja se sutra predpremijerno igra u Konjicu

Podijelite:

Večeras je održana generalna proba za pozorišnu predstavu Škole glume “Čudni događaji u noći muzeja” u kojoj glumi starija grupa polaznika, a čiju režiju potpisuje Mirza Bajramović voditelj Škole glume.

Sutra 18.04.2018. godine pomenuta pozorišna predstava predpremijerno gostuje na FSDS u Konjicu, sa početkom u 19:30h.

Na generalnoj probi predstave “Čudni događaji u noći muzeja” bio je prisutan i dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

“Oduševljen sam napretkom mladih glumaca koji iz godine u godinu pokazuju sve veću volju i talenat.

Na sutrašnjoj predpremijeri u Konjicu želim im puno sreće i da se na ovom festivalu pokažu u najboljem svjetlu. Nadam se da će mladi glumci biti i sutra podjednako dobri kao na generalnoj probi te da će osvojiti neke od nagrada jer su to zaslužili”, izjavljuje dir. Aldin Šljivo.

Rezultati saradnje JU KSC i Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama iz Dobrinje su scenografski elementi za predstavu “Čudni događaji u noći muzeja” koje su izradili korisnici Centra. Mnogo truda i vremena polaznici i voditelj Škole glume uložili su za pripremanje ove pozorišne predstave koja će, vjerujemo, sutra biti predstavljena u najboljem izdanju.

Ovo je drugo učešće JU KSC Kakanj na ovom festivalu, a prvo učešće je prošlo u znaku tri nagrade koje su pripale glumcima i za muziku u predstavi, prošle 2017. godine.

Moramo priznati da nam je veliko zadovoljstvo što smo uvršteni u festivalski program zajedno sa pozorišnim grupama iz cijele Bosne i Hercegovine. Učešće na 16. FSDS u Konjicu je veliko priznanje Javnoj ustanovi Kulturno-sportski Kakanj.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci