JAVNI POZIV ZA DONACIJU SREDSTAVA ILI MATERIJALA ZA PROJEKAT MINI FITNES CENTRA U JU KSC KAKANJ  

Podijelite:

Zbog nepostojanja adekvatnog prostora za vježbanje u Općini Kakanj, došli smo na ideju da u dijelu Sportske dvorane (prostor između kafića i kuglane) otvorimo jedan novi, moderan fitness centar. Cilj ovog projekta je da upotpuni trenutnu ponudu koja stoji na raspolaganju našim sportašima kao i rekreativcima u našoj dvorani, pa da pored dvoranskih sportova i kuglane imaju na raspolaganju i mini fitness centar.

Kao što smo već naglasili prostor se nalazi između kafića (Caffe Bar Europa) i kuglane, u dijelu gdje su se nalazili bilijari i stolovi sa igračima za stoni nogomet. Ovaj prostor posjeduje 80m² u što ne ubrajamo dvije svlačionice i toalet, te ima tri pristupna ulaza: jedan od strane kafića, drugi od strane kuglane i treći je ulazom vezan za dvoranu.

Budući fitnes centar bio bi opremljen funkcionalnom opremom koja je neophodna i nezaobilazna u treninzima košarkaša, odbojkaša i odbojkašica, rukometaša, nogometaša te drugih sportiskinja i sportaša, kao i rekreativaca koji su zainteresovani za ove vrste treninga.

Fitnes centar bi posjedovao veliki broj raznih rekvizita poput šipki, ploča, bučica, grija, stalaka, klupa, balans ploča, konopaca, sanduka, medicinki, te jedan multifunkcionalni kavez (power rack), zatim bench press, vratilo i razboj. Prostor bi prethodno u potpunosti prilagodili i renovirali ovoj namjeni, te bi na zidove postavili ogledala, a na pod visokokvalitetnu gumu koja bi od povreda čuvala korisnike centra, te isto tako tegove i druge rekvizite od udara.

Izgradnja i stavljanje u rad ovoga fitness centra imao bi višestruki značaj, a krajniji kosirnici bili bi sportaši i klubovi koji predstavljaju i brane boje našeg grada, te rekreativci (građani Općine Kakanj). Možda vam nije poznata činjenica da trenutno u našoj dvorani postoji stara teretana koja je neuslovna za treniranje zbog svoje veličine (20m²), te zastarjele opreme i nemogućnosti provjetravanja tog prostora. Upravo ovi razlozi su nas ponukali da razmišljamo o drugim načinima i riješenjima kako da dođemo do boljih uslova za treniranje, kao i boljih rezultata koji će u narednim godinama naši sportaši ostvariti, a rekreativci biti zdraviji i zadovoljniji našom uslugom.

Za projekat ćemo izdvojiti naša vlastita sredstva, ali ona neće biti dovoljna za navedene potrebe koje zahtijeva jedan ovakav fitnes. Iz tog razloga želimo da i sponzori (donatori) kao i budući korisnici učestvuju sa svojim sredstvima kako bi ovaj fitnes bio potpun i funkcionalan. Početak radova bi se trebao odnositi na renoviranje ovog prostora koji trenutno nema adekvatnu funkciju. Renoviranje bi se sastojalo od rušenja starih pregrada, pravljenja novih, adaptiranja starih svlačionica koje dugo godina nisu imale tu namjenu, kao i toaleta, te krečenje, postavljanje novog osvjetljenja, ventilacije i sličnih radova. Sljedeći korak bi se sastojao od postavljanja velikih ogledala na dva zida, te postavljanje gumene podloge kako bi fitnes imao dobre preduvjete za rad. Za opremanje fitnesa spravama, tegovima i ostalim rekvizitima angažovali bi najpovoljnijeg ponuđača koji se bavi prodajom fitnes opreme, i u saradnji s našim zaposlenim iz oblasti sporta finalizirali bi radove upravo onako kako zahtjevaju standardi.

Iskreno se nadamo da će ova naša ideja koja je vezana za dobrobit sportskih klubova i građana Kaknja, funkciju i iskorištenost naše dvorane, ugledati svjetlost dana. Ovaj projekat bi bio dugoročnog karaktera, jer je poznata činjenica da oprema namjenjena fitnes centrima dugo traje sa malom amortizacijom i redovnim servisiranjem. Naravno da bi u narednom periodu bilo neophodno održavati taj fitnes centar, kao i dopunjavati isti drugim rekvizitima koji bi bili potrebni našim potrošačima.

Dosadašnje iskustvo i rad naše JU sa kakanjskim privrednicima, pokazala se više nego uspješna, što se vidi po postignutim rezultatima. Zbog toga se i ovoga puta nadamo, da  ćemo uspjeti ostvariti uspješnu saradnju i kreirati uslove za poslovanje i rad koji će isključivo doprinijeti poboljšanju prije svega sportskih rezultata naših timova, koji su najbolji ambasadori naše općine.

Cilj nam je da ovom ponudom privučemo Vaše interesovanje i učešće u izgradnji ovog fitnes centra u vidu donacije, koja će se iskoristiti za nabavku kvalitetne fitnes opreme. Donacije više od 1.000 KM, podrazumijevaju postavljanje reklamnih banera i promociju donatora od strane JU KSC Kakanj u novoizgrađenom fitnes centru.

Krajnji rezultat i podizanje kvaliteta kakanjskih sportskih timova, donosi promociju kako Vama tako i cijelom našem gradu, a u budućnosti našim naraštajima ostavljamo teren za kvalitetniji, profesionalni i uspješniji rad, koji će sigurno donijeti i takve rezultate, te Kakanj prezentovati kao izuzetno uspješnu i u konačnici zdravu sredinu za život i rad u njoj.

 

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci