ANIMIRANI FILM “DOBRI DINOSAUR” U KINO-SALI DOMA KULTURE

Podijelite:

MV5BMjEyMTY3ODA1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDk1NTIzNjE@._V1__SX1217_SY647_

Obavještavamo vas da će se u subotu 19. decembra u 18:00 sati umjesto filma “Čudovišta iz susjedstva”održati projekcija animiranog filma “Dobri dinosaur” u kino-sali Doma kulture.

Animirani spektakl DOBRI DINOSAUR donosi nam odgovor na pitanje šta bi  bilo da asteroid promjera deset kilometara koji je zauvijek promijenio život na Zemlji nikada nije pogodio naš planet. Iz Disney Pixar studija dolazi nam priča o epskoj avanturi u svijetu dinosaura gdje apatosaurus Arlo i dječak postaju najbolji prijatelji. Na putovanju kroz čudnovat krajolik, Arlo se suočava s vlastitim strahovima i spoznaje za što je sve spreman.

MV5BMTkxNzEwOTM2M15BMl5BanBnXkFtZTgwMTAzMzIzNzE@._V1__SX1217_SY603_

Ovo je crtić na koji je nemoguće ostati ravnodušan. Scene u kojima dinosaur i dječak, bez ijedne riječi oplakuju svoje poginule, odavajući im počast na način do sada neviđen u američkim crtićima, veličanstvene su. Zbližavanje dvije vrste koje se u stvarnosti nikada nisu uspjele dodirnuti, emotivno je i neodoljivo podsjeća na odnos čovjeka i kućnog ljubimca, no ovaj put ljudi ulaze u ulogu ljubimca dok dinosauri imaju moć govora i personificirani su.

Djeca će u crtiću pronaći upravo svoje male ili velike strahove koji ih sputavaju u svakodnevnom životu, a od Arla će naučiti kako je jedini način za sretan život, proživjeti i proći kroz ono čega se najviše bojimo.

MV5BMzQ5OTgxNjQxNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNjAzMzIzNzE@._V1__SX1217_SY603_

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj/Press

Podijelite:

Posljedni članci