“Bilo jednom na Balkanu”: Emocije i pozitivna atmosfera preplavile kakanjski Dom kulture

Podijelite:

Kakanjska publika večeras je uživala u spektakularnom ponovnom izvođenju koncerta filmske muzike sa projekcijom pod nazivom “Bilo jednom na Balkanu”. Skoro dva sata proveli smo uz talentovane izvođače koji su izvodili sve od balada do pjesama bržeg ritma, a sve to upotpunjeno je glumačkim scenama koje je publika ispratila gromoglasnim aplauzima. Emocije i pozitivna atmosfera preplavile su kakanjski Dom kulture učinivši ponovno izvođenje koncerta skoro boljim od premijernog.

Večeras se tražila ulaznica više za koncert, publika je počela stizati i prije 19,00 sati a Dom kulture je bio ispunjen do posljednjeg mjesta do 19,30 sati.

Publika je neizmjerno uživala u svakoj izvedbi te pjevala uz poznate numere iz filmova kao što su “Ničija zemlja”, “Nafaka”, “Gori vatra”, “Kuduz”, “Zona Zamfirova”, “Bolji život”, “Otpisani”i drugi.

“Bilo jednom na Balkanu” je koncert kakav Kakanj, ali ni veći gradovi nisu vidjeli, rečenica je koju smo čuli nakon premijere koncerta koja je održana prije dva mjeseca a večeras se ponovo pokazalo da je to zaista tako. Kreativne energije u Kaknju zaista ne nedostaje.

Treba reći da je u realizaciju projekta uključeno nekoliko različitih organizacija; Udruženje “Alternative”, KUD “Dikan” Kakanj, muzički bendovi, Gradski hor, Hor “Bostan”, Crkveni hor, Dramski studio Kakanj, Škola glume Kakanj, Rudarska limena glazba, Tamburaški orkestar i drugi.

Publika koja nije uspjela doći do svoje ulaznice večeras budući da su sve ulaznice bile rasprodate, može uživati u koncertu na gostovanju u Bosanskom narodnom pozorištu koje je zakazano 09.03.2017. godine.

Svojim prisustvom večeras počastili su nas i operni pjevač i dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić te predsjedavajući OV Slaven Katičić kao i mnogi drugi gosti kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.

Još jednom vas podsjećamo da sačuvate karte od koncerta kako biste pogledali i pozorišnu predstavu “DNK” koja je na repertoaru u Domu kulture 17.02.2017. godine, sa početkom u 19,00 sati.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci