Bosanskohercegovačka kraljica sevdaha Amira Medunjanin će održati koncert u Kaknju 14. maja

Podijelite:

Ona je ta koja je sevdah ponovo učinila univerzalnim i izvezla ga iz Bosne i Hercegovine, a planetarno je uspjela jer ga je začinila rockom, folkom i jazzom.

https://www.youtube.com/watch?v=Hed8awKdl4o

Bosanskohercegovačka kraljica sevdaha Amira Medunjanin će održati koncert u Kaknju 14. maja. Početak koncerta zakazan je u 20:00 sati u Domu kulture Kakanj. Ulaznice po cijeni od 15 KM publika može kupiti u zgradi Uprave KSC Kakanj svakog radnog dana od 07:30 do 15:30h. Vikendom i poslije 15:30 sati ulaznice možete kupiti na info-pultu Sportske dvorane KSC Kakanj.

U prekrasnom ambijentu Doma kulture u Kaknju dana 14.05.2022. godine nastupit će cijenjena sarajevska i bosanskohercegovačka umjetnica Amira Medunjanin, uz pratnju Boška Jovića. Agencija Event.ba i portal Centralna.ba sa zadovoljstvom vas pozivaju na koncert Amire Medunjanin.

Oni koji su imali priliku uživati na Amirinim koncertima znaju da je riječ o autentičnom sevdah doživljaju kojim dominira harmonija strasti i duševnosti. Ovog puta Amira u Kakanj donosi magiju emocija i muzike, obogaćenu novim dostignućima kroz mnogobrojna nova ostvarenja koja zadiru u najintimnije dubine duše, budeći ljepotu u srcu svakog slušaoca bez izuzetka.

Amira Medunjanin poznata je bosanskohercegovačka pjevačica koja svojim glasom i predivnim sevdalinkama osvaja srca publike. Njen muzički put počeo je s ciljem da svijetu približi kulturno-historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine, jer se tokom diplomatskog rada susrela s brojnim predrasudama o svojoj zemlji. Neke od najpoznatijih uspješnica ove cijenjene umjetnice su „Kradem ti se u večeri“, „Ah, što ćemo ljubav kriti“, „Omer beže“, „Bogata sam, imam svega“, „Vjetar ružu poljuljkuje“, „Damar“ te mnoge druge. Treba naglasiti da je Amira Medunjanin, uz Božu Vreću, jedan od najutjecajnijih i najcjenjenijih izvođača te vrste glazbe, a ne ustručava se spajati tradicionalno i moderno kako bi doprla do svojih slušatelja.

https://www.youtube.com/watch?v=wGfM-HXG2Vg

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci