Danas biciklistička tura od Kaknja do Kraljeve Sutjeske

Podijelite:

22. septembar – Evropski dan bez automobila u Kaknju će biti obilježen biciklističkom turom od Kaknja do Kraljeve Sutjeske. Cilj obilježavanja ovog datuma je poslati poruku o potrebi smanjenja korištenja automobila obzirom na činjenicu da produkti sagorijevanja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem sadrže široku lepezu otrovnih gasova. Polazak je planiran u 16:00 sati ispred sahat kule, a po dolasku u Kraljevu Sutjesku za sve učesnike će biti upriličen čas historije. Ovaj događaj organizira Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, u saradnji sa Društvom pedagoga tjelesne kulture.

Kako je ova tura netakmičarskog karaktera molimo građane da se u što većem broju odazovu i zajedno s nama provedu ugodno poslijepodne u vožnji biciklom. Prijave je potrebno poslati na e-mail juksckakanj@ksckakanj.ba, ili na irfan.hasagić@hotmail.com, ili pozivom na broj telefona 032/771-920.

Evropska sedmice mobilnosti koja se obilježava u periodu od  16.  do 22. septembra je kampanja usmjerena ka podsticanju građana na korištenje javnog prijevoza, biciklizam, šetnju i na podsticanje europskih gradova da promovišu ova prevozna sredstva, grade biciklističke staze itd.

22. septembar – Evropski dan bez automobila se obilježava kako bi najmlađi naučili da bez čistijeg vazduha nema zdravog života, da se u gradu može i pješačiti, koristiti bicikl i javni prevoz, kao i da se tako stvara zdrava životna sredina sa manje zagađenja i buke.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci