Danas dodijeljena uvjerenja za 12 vrijednih polaznica kursa krojenja i šivenja

Podijelite:

Danas su u lijepoj i ugodnoj atmosferi polaznicama kursa krojenja i šivenja dodijeljena uvjerenja za prvi stepen kursa krojenja i šivenja u prostorijama Gradske galerije likovnih umjetnosti.

Ukupno 12 polaznica danas su dobile uvjerenje JU KSC Kakanj i mi im ovom prilikom iskreno čestitamo i zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju.

Gospođa Mira Šišić koja je inače dugi niz godina saradnica u JU KSC Kakanj i predavač na kursu, izrazila je veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata, čestitala polaznicama i pozvala ih da upišu naredni stepen kao i sve zainteresovane koji imaju želju naučiti ovaj korisni zanat.

“Prijavila sam se jer me kurs krojenja i šivenja dosta zanima, volim to i voljela bih da nastavim profesionalno da se bavim ovim zanatom. Dosad smo naučili osnovne stvari poput rukovanja sa mašinom, čišćenje i podmazivanje mašine, francuski šav, novi način skraćivanja hlača, kako suziti određeni odijevni predmet, uzimanje mjera, kako napraviti kroj prema svojoj veličini i mnogo drugih stvari. Svim nezaposlenim djevojkama ili djevojkama koje trenutno imaju slobodnog vremena toplo preporučujem da se prijave na kurs krojenja i šivenja, osim što će naučiti mnogo korisnih stvari imat će priliku upoznati nove osobe i promjeniti okolinu”, u svojoj izjavi navela je polaznica kursa krojenja i šivenja Emsa Sikira. 

Čestitamo svim polaznicama koje su uspješno savladale prvi stepen kursa krojenja i šivenja i pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na prvom i drugom stepenu pomenutog kursa.

Prijaviti se možete pozivom na broj telefona 032/771-920 ili lično u prostorijama JU KSC Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci