Danas u Domu kulture gostuje predstava “Izložba srca” iz Slovenije

Podijelite:

Danas u 12:00 sati, na daskama Doma kulture u Kaknju biti će odigrana gostujuća predstava „Izložba srca“ ansambla iz Slovenije. Predstava je posebno zanimljiva jer u njoj glume osobe s cerebralnom paralizom i ostalim sličnim invalidnostima, od kojih je 11 na invalidskim kolicima. Ocijenjena je kao odlično gradivo o prihvatanju drugačnosti i suživotu svih, bez obzira na intelektualne i tjelesne sposobnosti, te je zbog toga primjerena za djecu i odrasle. Ova predstava je poklon ljubiteljima pozorišta, te s toga pozivamo Vas da u našim prostorijama potražite poklon/gratis kartu za gledanje ove predstave.

U predstavi “Izložba srca”  glume osobe s cerebralnom paralizom i ostalim  invalidnostima, od kojih je 11 na invalidskim kolicima te zaposleni u dnevnom radnom centru Zveze Sonček. Svi su veliki ljubitelji igre što znaju jako dobro pokazati na pozornici.
Predstava je dobila vrlo pozitivan odaziv publike kao i odličnih stručnih ocjena kulturnih kritičara te kao takva bila izbrana za finalistu na regionalnom Linhartovom takmičenju amaterskih kazališnih grupa Slovenije 2013.

Pozivamo Vas da danas budete dio ove posebne priče koja će se odvijati u Domu kulture sa početkom od 12:00 sati.

 

Podijelite:

Posljedni članci