Danas u Domu kulture zakazano igranje pozorišne predstave “Ježeva kućica” povodom obilježavanja Dječije nedjelje

Podijelite:

Pozorišna predstava „Ježeva kućica“ koja je urađena u vlastitoj produkciji Škole glume, mlađe grupe polaznika bit će odigrana danas 06.10.2017. godine u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 10:00 sati povodom obilježavanja Dječije nedjelje.

Ovo djelo je ujedno i lektira koja pripada razredima osnovnih škola. Pitanje kojim se bavi ova postavka predstave je zapravo ono jako aktuelno koje se odnosi na nas starije u BiH, a koje mi prenosimo i na djecu. Ostati ovdje ili otići? Zašto nam je naš dom, ma kakav on bio, najbitniji i nešto najvrijednije u životu. Konceptualno, taj tekst je zapravo osnova glumačke umjetnosti, a to je da se na sceni treba igrati. Djeca koja su na sceni sve počinju da rade iz obične dječije igre i onda šire u priču Branka Ćopića da bi se na kraju ponovo vratili u dječiju igru.

U predstavi igraju učenici osnovnih škola i polaznici „Škole glume“ JU KSC Kakanj: Hamza Berbić, Lamija Đokić, Arman Kalin, Ena Delibašić, Lamija Kadić, Delila Šolbić, Majra Trako, Majra Čatić i Amna Fejzović.

Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

Predstava će biti odigrana za mališane iz vrtića “Mladost” i goste iz Lješeva. Pozivamo i drugu zainteresovanu djecu da dođu kako bi uživali uz pozorišnu predstavu “Ježeva kućica”. Cijena ulaznice za predstavu iznosi 2 KM! Ulaznice se kupuju na biletarnici Doma kulture.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci