Danas u sklopu KD 2017

Podijelite:

Svih šest dana za vrijeme Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ bit će organizovani Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije, a realizovat će se na potezu od Pošte do Main stage-a.

U okviru Dana poljoprivrede, poduzetništva i ekologije bit će postavljeno etno selo i to na zelenoj površini, lijevo od TR „Kozica“. Građani će imati priliku da vide pet kućica i drugu opremu koja uključuje drvena konjska kola, plug, plast sijena, staru tradicionalnu nošnju itd.

Također, bit će upriličene panel diskusije, radionice te edukacija djece pomoću video prezentacija. Ono što vrijedi posebno istaknuti jeste da će se svaki dan obavljati razgovori sa uglednim privrednicima koji će predstavljati svoj razvoj, dakle njihov put od razvoja do uspjeha.

Svečano otvaranje bit će upriličeno danas 31.07.2017. godine na gradskom šetalištu sa početkom u 16:00 sati.

Prvog dana ovogodišnje  Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ građani Kaknja i gosti našeg grada će moći uživati u svečanom defileu pod nazivom „Ulicama grada“.

Defile na kojem će nastupiti mnogobrojni učesnici iz KUD-ova će krenuti od Sahat kule do Main stage-a  sa početkom u 18:30 sati. U ovom bogatom programu će se predstaviti: KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj (folklorna sekcija mlađeg uzrasta), KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj (folklorna sekcija starijeg uzrasta), KUDM “Bosiljak” Derventa, KUD “Željezara” Zenica, KUD “Blagaj” Blagaj-Mostar, Ansambl narodnih igara “Kakanj” Kakanj i HKUD “Usorski običaji”, Sivša-Usora.

Građane očekuje i bogat repertoar Rudarske glazbe koji će svirati defilirajući kroz grad popularne i savremene kompozicije i melodije poput: bosanskih sevdalinki, „Miljacka“ Halid Bešlić i mnoge druge.

Kulturno-sportska manifestacija „Kakanjski dani 2017.“ ove godine će naglasak staviti na  očuvanje, razvijanje i promicanje kulturne baštine našeg kraja, jer poruka ovakvih susreta je da očuvamo tradiciju i ne damo zaboravu sve što su naši stari godinama vrijedno stvarali.

Pored KUD-ova i Rudarske glazbe u defileu će učestvovati Obdanište  „Mladost“, KRG „Pirueta“ i Konjički klub „Vilenjak“. Defileu će se pridružiti općinski vijećnici, privrednici, sportisti te članovi mlađih selekcija FK Rudar i FK Mladost DK.

Nakon defilea slijedi svečano otvaranje Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ i smotra folklora (19:00 sati).

Pozivamo građane da prisustvuju ovom događaju na kojem će kroz naš grad prodefilirati oko 400 učesnika.

Koncert SERBEZ BEND – “Izvorni sevdah”

Sa nama će se večeras 31.07.2017. godine na Main stage-u sa početkom u 20:30 sati družiti profesor Suad Pašić  –  Paja, klarinet i saksofon, iz Visokog, harmonikaš Hajrudin Hadžimehmedagić –  Pogorelić iz Visokog,  jedini ljevoruki harmonikaš na prostorima bivše države, gitarista Damirko Huskić, osnivač najpopularnijeg benda „Autostop“, basista Jadranko Huskić –  Reksi, takođe član „Autostopa“.

Na sceni će im se pridružiti violinistica Lejla Piljević iz Sarajeva, članica Sarajevske filharmonije i osnivač orkestra „No Ordinary Balkan Sound“.

Vidimo se!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci