Dramski studio bilježi sve veće uspjehe – Upriličena još jedna premijera predstave – Čudni događaji u noći muzeja

Podijelite:

Danas je u Domu kulture Kakanj upriličena premijera predstave Škole glume Dramskog studija Kakanj pod nazivom “Čudni događaji u noći muzeja”.
Radi se o još jednoj predstavi nastaloj u Kaknju. Pomenuta predstava je nakon predpremijernog izvođenja osvojila 3 nagrade na festivalu u Konjicu.

Publika je još jednom podržala naše mlade glumce i uživala u predstavi te je na kraju izvođenja ogromnim aplauzom nagradila glumce.

U predstavi se radi o malom muzeju sa izložbenim prostorom i galerijom koje je mjesto poprilično čudnih događaja i situacija, naravno za gledatelje predstave, ali za osobe/uposlenike muzeja nešto sasvim normalno, svakodnevno i nešto sa čime se u realnom životu svakodnevno susreću. Priča počinje sa postavkom figura za novu izložbu u muzeju, uz prepoznatljivo negodovanje fizičkih radnika i potenciranju na tome da je on uglavnom prazan i da su najčešći gosti njihove supruge kada donose sendviče…

Školu glume i općenito rad Dramskog studija Kakanj organizira Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj uz finansijsku podršku Općine Kakanj i Vlade ZDK.

Podijelite:

Posljedni članci