FEDERALNI TURNIR: DOMINACIJA KUGLAŠA RUDARA

Podijelite:

 Proteklog vikenda odigrano je pojedinačno takmičenje u konkurenciji seniora za najbolje kuglaše Federacije. Takmičenje se odvijalo u dva dana. Prvi dan je domaćin bio Kakanj, dok su igrači svoj drugi nastup imali u Visokom. Nakon prvog nastupa već  se izdvojilo nekoliko kuglaša koji će odlučiti o pobjedniku i raspodjeli medalja.

Dinko Dundić je briljirao u Kaknju i sa 625 oborenih čunjeva bio je ubjedljivo prvoplasirani, drugi je bio Muamer Bešić sa 608, dok je treći bio Dženan Ganić iz Bosne Visoko sa 594, tu su u vrhu još bili Amar Alagić i Tarik Kerkez sa neznatnim zaostatkom. Drugi dio takmičenja je donio mnogo drame, osim borbe za medalje, borba je bila i za plasman između osam najboljih kuglaša Federacije koji će igrati na završnici državnog prvenstva. Dundić i Bešić su pružili odličnu igru i drugog dana, tako da se prvak nije znao do posljednje kugle u kojoj je Dinko Dundić prestigao Bešića za svega četiri čunja i osvojio šampionsku titulu.

Iako je drugog dana bio najbolji sa 589 oborenih čunjeva, Bešić je završio na drugom mjestu, dok je trećeplasirani Dženan Ganić iz Bosne. Napominjemo da se čak pet igrača Rudara plasiralo među osam najboljih i stekli su pravo igranja na državnom prvenstvu u BiH koje će se igrati krajem aprila 2016. godine.

Plasman prvih osam igrača koji su ostvarili plasman na državno takmičenje.

1. Dinko Dundić

2. Muamer Bešić

3. Dzenan Ganić

4. Amar Alagić

5. Tarik Kerkez

6. Emir Lukhodžić

7. Eldar Turudija

8. Nermin Hrustemović

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci