Glumica Aida Bukva o pozorišnoj predstavi “Ludilo udvoje”

Podijelite:

Danas je u Parku Doma kulture održana konferencija za medije povodom premijere pozorišne predstave “Ludilo udvoje”.

Učesnici današnje konferencije za medije bili su direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo, režiser i glumac u predstavi Mirza Mušija, glumica u predstavi Aida Bukva i glumac u predstavi Mirza Bajramović.

Predstava “Ludilo udvoje” bit će premijerno prikazana u Domu kulture Kakanj sutra 26.04.2017. godine sa početkom u 19,30 sati. U 41. predstavi Dramskog studija “Ludilo udvoje” glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i glumica Aida Bukva.

“Jako se radujem svojoj prvoj konferenciji za medije u JU Kulturno-sportski centar Kakanj i što radim sa ljudima koji zaista istinski vole ovaj posao. Ovo je jedna priča o bračnom paru, o muškarcu i ženi, o muškarcu sa svojim muškim principima koji je osuđen na svoju suprugu koja je čangrizava i sve mu prebacuje. Dakle radi se o najobičnijem bračnom paru koji su u okolnostima da ne mogu izaći vani, ne mogu da napuste svoj dom, svoj brak i grad. Prosto moraju da žive tako kako žive na neki način na koji i mi ležimo na tempiranoj bombi i gledamo da na najbolji način funkcionišemo da nismo totalno ludi. Predstava ima elemente komedije, ima elemente ljudskosti, to je jedna poučna i ono što je najbitnije to je jedna ljudska priča.

Meni je bilo veoma zanimljivo raditi ovako nešto sa kolegama, da putujem i da upoznajem druge ljude. Jako mi je drago da pored sportova, neko ipak misli i na kulturu ali na neki način da je približi širim masama, da održava nešto što je govorna riječ, pripovijedanje, govorna radnja pa čak i u ovom modernom vremenu kada su zastupljene mnogobrojne tehnologije, kada nemamo mnogo vremena, ipak imamo potrebe za živim ljudima koji mogu da nas zabave i pouče.

Pored toga što je predstava dio obilježavanja 50 godina JU KSC Kakanj moja želja je da predstava živi i da bude dio nekog repertoara pa makar jednom u godini. Najdraže bi mi bilo da se svidi publici i da se stvori prirodna potreba da ponovo igramo u Kaknju a naravno i u drugim gradovima, to bi bila moja glumačka i ljudska želja”, navela je u svojoj izjavi za medije glumica u predstavi “Ludilo udvoje” Aida Bukva.

 

Podijelite:

Posljedni članci