Informacije o aktivnostima vezanih za formiranje sankališta na Ponijerima

Podijelite:

U četvrtak 01.02.2018. godine JU KSC Kakanj i Služba za imovinsko-pravne i geodetske poslove Općine Kakanj su izašli na teren Ski centra Ponijeri gdje su izvršena geodetska mjerenja postojeće staze te utvrđavanje mogućnosti osposobljavanja staze za sankanje, koja bi bila u sklopu Ski centra Ponijeri.

Naime kako su Ponijeri u proteklih nekoliko godina izazvali veliku medijsku pažnju, što je uticalo da sve veći broj naših sugrađana i gostiju iz drugih gradova posjećuju Ponijere potrebno je i proširiti ponudu. Već neko vrijeme radi se na osmišljavanju staze za sankalište. Regulacionim planom Općine Kakanj planirano je da sankalište bude smješteno na prvoj padini kod Partizanskog spomenika Ponijeri.

Pored tog rješenja JU KSC Kakanj u saradnji sa Općinom planira proširiti prvu padinu ski staze sječom i krčenjem šume, te taj dio osposobiti za sankanje kako bi sve bilo uvezano u Ski centar Kakanj.

Prilikom pronalaska rješenja za tu vrstu problema nailazili smo na određene barijere administrativno – tehničke prirode koji su prouzrokovani od strane Ministarstva nadležnog za upravljanje šumom tog područja. Nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti pronaći najbolju opciju za obje strane, a sve u cilju proširenja ponude na Ponijerima.

Ovo su aktivnosti koje se planiraju realizirati tokom 2018. godine kako bismo bili spremnu za narednu sezonu 2018/2019.

O konkretnim koracima javnost ćemo informisati u narednom periodu.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci