International Fashion Festival “Kakanj 2019” – Golub mira BiH

Podijelite:

Obavještavamo vas da će se u Kaknju 21. septembra održati Međunarodni festival mode BiH “Kakanj 2019” – Golub mira. Spoj mode, elegancije, raskoša i ljepote bit će upriličen u velikoj sali Doma sa početkom u 19:30 sati.

Na mjestu gdje su se krojile odore i haljine za kraljeve i kraljice JU KSC Kakanj je odlučila da ljeto traje malo duže i da u septembru organizuje Internacionalni festival mode BiH “Kakanj 2019”-Golub mira. Prvi put u historiji Kaknja se organizuje modni festival međunarodnog karaktera. Festivalski duh će udahnuti gosti iz regiona i zemalja EU koji će kakanjskoj publici ali i gostima iz drugih gradova i država predstaviti najkvalitetniji program, najmoderniji dizajn protkan savremenim trendovima mode i simboličkim predstavljanjem festivala koji će na pozornici velike sale spojiti cijeli region. Kroz iglu i šivenje, moderne dizajne imamo želju za spajanjem regiona, te da pošaljemo snažnu poruku mira i ujedinjenja.

Festival Golub mira nosi snažnu simboliku i poruku mira, prijateljstva sa željom da preraste u tradicionalni festival otvorene saradnje na svim poljima budućnosti. Projekat se organizira u saradnji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj i sa modnim inovatorom Diazom Kovom, a regionalno je podržan od strane Konferencije “Jaka žena”, te Udruženja poduzetnica iz Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Modni kreatori koji će učestvovati:

1. Marija Šabić (Srbija)

– Trenutno najpopularnija modna dizajnerka u regionu. Dobila je nagradu za naj ženu 21. vijeka u Srbiji iz oblasti mode i nagradu na Srbija Fashion Week-u. Marija Šabić je prezentirala kolekcije u najvećim evropskim modnim centrima (Milano, Pariz i mnogi drugi)

2. Emina Husedžinović – Ibrahimović

od strane medija proglašena za najbolju modnu dizajnerku u BiH.

3. Jelena Roganović – Crna Gora

Učesnica regionalnih i evropskih modnih manifestacija.

4. Ana Kujundžić – Split Hrvatska

Dizajnerka sa posebnim stilom koja osim učešćem na modnim organizacijama radi i kao kostimograf na pozorišnim predstavama.

5. Marina Kosarić – Ukrajina

– predstavlja kolekciju vjenčanica

– učesnik mnogobrojnih modnih evenata

6.  Lidija Of Denmark

Radi u Danskoj, nakon Danske, Crne Gore dolazi i u BiH

7. Vera Fashion Banja Luka

Modna kuća koja traje već 40 godina.

8. Diaz Kova

Modni inovator, dizajner, skaut, organizator modnih i umjetničkih događaja. Specifičan po nesvakidašnjem dizajnu.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci