JAVNI POZIV UČENICIMA NAŠE OPĆINE ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI PROJEKTA „PRAKTIČNA NASTAVA ZA UČENIKE“ Posjeta  Kraljevoj Sutjesci – Upoznajmo našu okolinu

Podijelite:

Pozivamo učenike sa područja općine Kakanj da se prijave za učešće u realizaciji projekta „Praktična nastava za učenike“.  Aktivnost koju organizuje Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke podrazumijeva posjetu u Kraljevu Sutjesku, obilazak džamije Sultana Mehmeda El. Fatiha, realizaciju  časa iz historije, obilazak samostana, čas historije o Franjevačkom samostanu i likovnu radionicu ispred Franjevačkog samostana u saradnji sa slikarom Nerminom Kozlom, predsjednikom Udruženja građana „Duga“.

Polazak je planiran u ponedjeljak 16.05.2016. godine u 09:00 sati. Za učenike je obezbijeđen besplatan prevoz i  užina (sendvič i sok).

Zadovoljstvo nam je  da našim mladim sugrađanima možemo ponuditi ovu izuzetno značajnu aktivnost za kompletno društvo u kojem živimo. Kroz ovaj projekat mladi će razvijati ljubav prema umjetnosti, upoznavati bogatu historiju i ljepotu našeg grada, naše domovine, te na taj način zavoljeti ovu zemlju, što će u konačnici rezultirati sve manjim brojem mladih ljudi koji napuštaju ovu zemlju, odnosno sve većem broju onih koji se na pravi način bore za dobrobit ove zemlje.

Pravo na prijave za učešće imaju učenici osnovnih škola  uzrasta od 7 – 15 godina. Broj je ograničen. Prijaviti se možete pozivom na broj telefona 032/771-920.

Vremenski rok za prijave je od 05.05.2016. do 09.05.2016. godine.

JU KSC KAKANJ/PR

 

Podijelite:

Posljedni članci