Javni poziv za nagradnu igru „STAZAMA KRALJICE KATARINE“

Podijelite:

U sklopu obilježavanja Dana kraljice Katarine, JU KSC Kakanj – Muzej Kaknja raspisuje Javni poziv za najkreativniji umjetnički izraz na temu „Stazama kraljice Katarine“.

Nesumnjivo da je od svih do sada znamenitih žena srednjovjekovne Bosne svakako najdublji trag ostavila kraljica Katarina. Tekovine njene životne posvećenosti narodu Bosanskog kraljevstva i danas žive kroz razne priče, legende, očuvanje tradicije za koju se vjeruje da je potekla upravo od slavne kraljice. O njoj su pjevali, pisali i govorili ljudi različitih ubjeđenja i pripadnosti.

Pozivamo vas da i vi iskažete svoju kreativnost na lik i djelo znamenite kraljice Katarine. Pošaljite svoj umjetniči izraz u formi fotografije, kratkog videa, glumačkog performansa, crteža, literarnog rada ili bilo koje druge vrste umjetnosti na temu „Stazama kraljice Katarine“.

Na Javnom pozivu mogu učestvovati mladi do 25 godina.

Vaš kreativni izraz ne smije biti ranije nigdje objavljen.

Rok za dostavu je 25.10.2023. godine do 23:59 sati.

Radove je potrebno dostaviti lično ili putem pošte na adresu Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, ul. Šehida 5 ili na e-mail muzej@ksckakanj.ba sa naznakom: ZA NAGRADNU IGRU – „STAZAMA KRALJICE KATARINE“.

Po prispijeću, Vaše radove ćemo objaviti putem naših društvenih mreža. Biramo najkreativniji izraz, a u tome nam pomažete i Vi putem lajkova, komentara, sherova.

Radovi koji budu imali najviše lajkova ući će u uži izbor. Pobjednika proglašavamo 27.10.2023. godine. Komisija će na dan proglašenja pobjednika izabrati najbolji među najboljima i pobjedniku uručiti nagradu.

Nagrada je 100KM!

Podijelite:

Posljedni članci