JEDNA SI, JEDINA

Podijelite:

Neformalna grupa, SINOVI BOSNE – KAKANJ, i Muzej Kaknja su odlučili da ove godine na poseban način obilježe Dan nezavisnosti BiH u Kaknju. U cilju da mlade generacije izgrađuju osjećaj prema svojoj državi i ovom važnom datumu, pozivamo sve građane da zajedničkom mirnom šetnjom od sahat kule u Kaknju, kroz muzej na otvorenom, uz čas historije kod Zgošćanskog stečka (ispred zgrade BH Pošte) obilježimo Dana nezavisnosti BiH.

Svim prisutnim će biti dodjeljena kopija prepisa glasačkog listića iz 1992.godine koji se čuva u Muzeju Kaknja, te na taj način ćemo se podsjetiti na referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Pridružiti će nam se i bosanski kralj i kraljica za koje smo takođe pripremili poseban doček kojem ćete vi svjedočiti.

Zajedno ćemo se prisjetiti kada se prvi put spominje ime “Bosna”, razgovarati ćemo o povelji Kulina bana, dotaknuti ćemo se perioda najvećeg procvata srednjovjekovne bosanske države uz predavanja Afana Bosnologa Abazovića i historijski čas koji će se održati ispred pošte.

Okupljanje ispred Sahat kule počinje 29.2.2016.godine od 18:00 do 19:00 sati. Svi ste pozvani!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci