KAKANJCI ZADOVOLJNI DOSADAŠNJOM SKIJAŠKOM SEZONOM NA PONIJERIMA

Podijelite:

Do kraja januara imali smo 36 radnih dana i više od 230 sati rada ski lifta. Usluge ski lifta koristilo je oko 3.700 skijaša“, ističe Alagić, dodajući da je ski lift bio u funkciji i za dnevno i za noćno skijanje

Skijanje Ponijeri

Skijaški centar Ponijeri iznad Kaknja, koji je ove sezone s radom počeo 15. decembra prošle godine, ima iza sebe izuzetno uspješnu sezonu, izjavila je za Fenu portparol JU KSC Kakanj Nerma Alagić.

„Do kraja januara imali smo 36 radnih dana i više od 230 sati rada ski lifta. Usluge ski lifta koristilo je oko 3.700 skijaša“, ističe Alagić, dodajući da je ski lift bio u funkciji i za dnevno i za noćno skijanje.

SUSJEDNE OPĆINE

Bilježili su posjete skijaša iz susjednih općina Visoko, Zavidovići, Breza i Zenica, ali i iz drugih gradova Zeničko-dobojskog kantona, BiH te iz inostranstva.

„Na Ponijerima su skijali i Sarajlije, Tuzlaci, Mostarci… a kroz školu skijanja, koju je organiziralo naše preduzeće, prošlo je više od 200 djece. Veliki dio ih je i savladao osnove skijanja“, kaže Alagić.

Promociju svog i jedinog aktivnog skijališta u ZDK, Kakanjci su i ove godine radili organizacijom manifestacije “Udahni Ponijere” tokom koje su imali popust za studente-skijaše, a kraću stazu su osigurali za sankanje mališana.
NAJAVLJENO TAKMIČENJE

Održane su i brojne sportske aktivnosti, koncerti te glumački kamp za mlade polaznike škole glume iz Zenice, Zavidovića i Kaknja.

„Osim glumačkih vježbi, polaznici kampa za glumce imali su i vježbe izrade srednjovjekovnog oružja, zatim kondiciono-fizičke vježbe iz scenskih vještina koje su sve objedinjene u 20-minutni scenski prikaz na platou Ski centra“, napominje Alagić.

Najavljuje da će do kraja sezone imati i takmičenje u veleslalomu.

Ski centar radi u dnevnim terminima od 10 do 16 te noćnom terminu od 18 do 21 sat, a poludnevno od 13 do 16 sati. Karte za poludnevno i noćno skijanje koštaju po 10, a za cjelodnevno 15 KM.

FENA

Podijelite:

Posljedni članci