“KAKANJSKI DANI 2016.”: AMAR GILE, DENIAL AHMETOVIĆ, LAPSUS BAND, IBRO BUBLIN, FATMIR SULEJMANI

Podijelite:

„KAKANJSKI DANI 2016.“:

 KONCERT „LAPSUS BEND“, RUDARSKA GLAZBA

Prvi dan Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“  (1.8.2016.)građani će imati priliku da uživaju u koncertu sa Rudarskom glazbom i gostovanjem „Lapsus bend-a“ na Centralnoj pozornici sa početkom u 20:30 sati.

Od osnivanja do danas kroz bend je prošlo više muzičara i vokala, ali su tri člana od samoga početka; Mahir Osmanović (gitara), Mumin Korajac (bubnjevi) i Muamer Bošnjaković (klavijatura), sva trojica mladića iz Kalesije. Prije nekoliko mjeseci „Lapsusu“ se pridružio i Emir Aličković (vokal) iz Kaknja.

LAPSUS BAND je počeo kao rok sastav, ali se vremenom njihov muzički pravac promijenio, pa sada rade obrade domaćih pjesama. Upravo su na taj način već odavno izašli izvan okvira Kalesije i Tuzlanskog kantona, ali i izvan granica Bosne i Hercegovine. Proteklih godinu dana bilježe nastupe širom BiH, u susjednoj Hrvatskoj, ali i u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj itd.

Tako momci koji su muzičku karijeru počeli svirajući u ugostiteljskim objektima u Kalesiji pred nekoliko desetina osoba postali jedan od najtraženijih bendova u cijeloj BiH, ali i van granica naše države, svirajući u rasporodanim lokalima, a nastupali su i sa regionalnim muzičkim zvijezdama pred nekoliko hiljada osoba. Njihova publika su mladi, a kroz smijeh kažu da su to većinom osobe ljepšeg pola.  Njihova prva pjesma “KADA VOLIŠ“, koju su završili nedavno radio je Amil Lojo.

Ne sumnjamo u sjajnu atmosferu koju će momci iz benda napraviti na koncertu stoga ne propustite ovaj događaj i budite sa nama 01.08.2016. godine tačno u 20:30 sati.

AMAR JAŠARSPAHIĆ GILE NASTUPA U RODNOM KAKNJU

Dana o2.08.2016. godine u okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ najavljujemo koncert Amara Jašarspahića na Centralnoj pozorinici sa početkom u 21:00 sati.

Pobjednik ‘Zvezda Granda’ i jedan od najtraženijih pjevača kako na području BiH, regije tako i svijeta jedinstveni Amar Jašarspahić Gile nastupit će u rodnom Kaknju pred domaćom publikom.

Očekujte vrhunsku zabavu jer je poznato  da Gile uvijek napravi atmosferu za pamćenje, stoga nema sumnje kako će vladati neviđena zabava.

Svi ste dobrodošli!

TREĆEG DANA KULTURNO-SPORTSKE MANIFESTACIJE „KAKANJSKI DANI 2016.“ NASTUPAJU IBRO BUBLIN I FATMIR SULEJMANI

Pozivamo građane da prisustvuju koncertu mladih „Zvijezda granda“ koji će se održati u srijedu 03.08.2016. godine na Centralnoj pozornici sa početkom u 21:00 h.

Čudo od djeteta, nasljednik Safeta Isovića, dijete koje je svojim glasom postidilo mnogo iskusnije interpretatore sevdaha, samo su neki naslovi koji su se vezali uz njegovo ime, Ibro Bublin je pobjednik ovogodišnjeg takmičenja „Zvezde granda“ i ove godine će svojom pjesmom i glasom zabaviti kakanjsku publiku zajedno sa Fatmirom Sulejmanijem drugoplasiranim na ovogodišnjem takmičenju „Zvezde granda“

Sarajlija Ibro Bublin muzikom se bavi od pete godine, otkako mu je otac kupio prve klavijature. Uprkos mladim godinama, Ibro iza sebe ima brojne javne nastupe, a večeri i festivali sevdaha nezamislivi su bez Ibrinog učestvovanja. Osvojio je prvo mjesto na Festivalu „Djeca pjevaju sevdalinke“ otpjevavši „Sve behara i sve cvjeta“, ali i na drugim manfestacijama. Pjevao je u dvorani “Lininski”, zatim u “Sava centru” na „Večeri narodne muzike“ i na mnogim drugim koncertima koji su bili posvećeni sevdalinkama. Otvarao je koncerte mnogim pjevačima u Sarajevu, Šabanu Šauliću, Halidu Bešliću, te stalno nastupa, a pored velikih koncerata u Bosni i Hercegovini, često je angažovan širom regiona gde ga svi rado dočekaju.

Fatmir Sulejmani je 21-godišnji mladić iz Brčkog koji je privukao pažnju javnosti i skromnim ponašanjem te svojim glasom koji mu je obezbjedio drugo mjesto na popularnom takmičenju „Zvezde granda“.  Ovaj talentovani momak  završio je srednju muzičku školu, a trenutno pohađa Muzičku akademiju.

Fatmir Sulejmani je pobjednik showa „Prvi glas sevdaha“ koji se održavao 2014. godine.

Ove godine na Kulturno-sportskoj manifestaciji „Kakanjski dani 2016.“ svi  s nesprljenjem očekujemo Ibru i Fatmira i ne sumnjamo da će nam ova dva izvrsna pjevača prirediti nezaboravnu noć i svojim gostovanjem ukrasiti „Kakanjske dane 2016.“.

 SOLISTIČKI KONCERT DENIALA AHMETOVIĆA

Solistički koncert mladog i vrlo talentovanog pjevača Deniala Ahmetovića održat će se u petak 05.08.2016. godine na Centralnoj pozornici sa početkom u 21:00 sat, a u okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“.

Profesionalno odrađeni koncerti do sad su dokaz da se ovaj mladi kakanjac penje na vrh ljestvica BiH estradne scene sa svojim glasovnim sposobnostima.

Denial Ahmetović je nakon veoma uspješne američke turneje odlučio svoje fanove obradovati novim singlom zanimljivog naziva “Pa-pa” koji autorski potpisuju Dragan Brajović Braja i frontmen Tropico Benda Aleksandar Cvetković Sale.

“Pa-pa” je pjesma novog muzičkog doba, u njoj se miješaju mnogi žanrovi, a najviše odiše pop-rock manirom, koji je danas najpopularniji na našim prostorima. Budući da smo od Deniala navikli na uvijek drugačiji muzički stil kroz pjesme, tako će biti i ovaj put.

Podijelite:

Posljedni članci