„KAKANJSKI DANI 2016.“ NASTUPAJU IBRO BUBLIN I FATMIR SULEJMANI

Podijelite:

Pozivamo građane da prisustvuju koncertu mladih „Zvijezda granda“ koji će se održati večeras 03.08.2016. godine na Centralnoj pozornici sa početkom u 21:00 h.

Čudo od djeteta, nasljednik Safeta Isovića, dijete koje je svojim glasom postidilo mnogo iskusnije interpretatore sevdaha, samo su neki naslovi koji su se vezali uz njegovo ime, Ibro Bublin je pobjednik ovogodišnjeg takmičenja „Zvezde granda“ i ove godine će svojom pjesmom i glasom zabaviti kakanjsku publiku zajedno sa Fatmirom Sulejmanijem drugoplasiranim na ovogodišnjem takmičenju „Zvezde granda“

Sarajlija Ibro Bublin muzikom se bavi od pete godine, otkako mu je otac kupio prve klavijature. Uprkos mladim godinama, Ibro iza sebe ima brojne javne nastupe, a večeri i festivali sevdaha nezamislivi su bez Ibrinog učestvovanja. Osvojio je prvo mjesto na Festivalu „Djeca pjevaju sevdalinke“ otpjevavši „Sve behara i sve cvjeta“, ali i na drugim manfestacijama. Pjevao je u dvorani “Lininski”, zatim u “Sava centru” na „Večeri narodne muzike“ i na mnogim drugim koncertima koji su bili posvećeni sevdalinkama. Otvarao je koncerte mnogim pjevačima u Sarajevu, Šabanu Šauliću, Halidu Bešliću, te stalno nastupa, a pored velikih koncerata u Bosni i Hercegovini, često je angažovan širom regiona gde ga svi rado dočekaju.

Fatmir Sulejmani je 21-godišnji mladić iz Brčkog koji je privukao pažnju javnosti i skromnim ponašanjem te svojim glasom koji mu je obezbjedio drugo mjesto na popularnom takmičenju „Zvezde granda“.  Ovaj talentovani momak  završio je srednju muzičku školu, a trenutno pohađa Muzičku akademiju.

Fatmir Sulejmani je pobjednik showa „Prvi glas sevdaha“ koji se održavao 2014. godine.

Ove godine na Kulturno-sportskoj manifestaciji „Kakanjski dani 2016.“ svi  s nesprljenjem očekujemo Ibru i Fatmira i ne sumnjamo da će nam ova dva izvrsna pjevača prirediti nezaboravnu noć i svojim gostovanjem ukrasiti „Kakanjske dane 2016.“.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci