„KAKANJSKI DANI 2016.“: OTVORENJE MUZEJSKE IZLOŽBE „KAKANJ KROZ VRIJEME“

Podijelite:

Obavještavamo građane da će u Parku Doma kulture biti upriličeno otvorenje muzejske izložbe pod nazivom „Kakanj kroz vrijeme“ u srijedu 03.08.2016. godine sa početkom u 19:00 sati.

Izložba fotografija „Kakanj kroz vrijeme“ predstavlja komparaciju grada Kaknja prije 100 godina i sada, sa potpuno drugačijom arhitekturom od današnje. Fotografije na muzejskoj izložbi „Kakanj kroz vrijeme“ datiraju iz perioda 1915. do 2016. godine te  predstavljaju dokaz brzog i  modernog razvoja grada. Cilj izložbe je prikazati promjene koje su se desile u gradu i doprinijele pozitivnoj urbanoj slici, na usluzi građanima. Kakanj je izrastao iz industrijskog grada u kulturni i sportski centar prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini.

Fotografije koje će biti izložene na izložbi su paralela između onoga kako je Kakanj izgledao  u prošlosti a kako izgleda danas. Idealna prilika da se sjetimo detalja iz prošlosti koji nas vežu za ovaj grad,  da vidimo i osjetimo razvoj grada Kaknja kroz 100 godina. Ove fotografije služe kao svjedok vremena i govore više od hiljadu riječi.

Koliko je Kakanj napredovao, koliko se izgradio,  posebno u proteklih nekoliko godina, pokazuje muzejska izložba „Kakanj kroz vrijeme“  te će poslužiti kao podsjetnik i amanet za sve generacije koje su odrasle u Kaknju, i uspomena za sve buduće generacije.

Pozivamo sve naše sugrađane da svojim dolaskom uveličaju muzejsku izložbu „Kakanj kroz vrijeme“.

Organizator muzejske izložbe „Kakanj kroz vrijeme“ je JU KSC Kakanj u saradnji sa video produkcijom Frame production i Udruženjem mladih AlterVal.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci