„KAKANJSKI DANI 2016.“: SVEČANI DEFILE KUD – OVA, DEFILE RUDARSKE GLAZBE

Podijelite:

Prvog dana (01.08.2016.) Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ građani Kaknja i gosti našeg grada će moći uživati u svečanom defileu KUD – ova i u defileu Rudarske glazbe.

Defile na kojem će nastupiti mladi iz KUD-ova  će krenuti od Sahat kule do Centralne pozorinice sa početkom u 18:30 sati. Na programu će se predstaviti: KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj, KUD “PURAČIĆ” PURAČIĆ, Hrvatska folklorna skupina “Bobovac” Čatići a predstavit će se sa izvornim pjesmama i igrama iz Kraljeve Sutjeske, KUD “OSMAN ALIBAŠIĆ” MALA BRIJESNICA, KUD “KOLO DUBRAVSKO” BIVOLJE BRDO – ČAPLJINA i ANSAMBL NARODNIH IGARA I PJESAMA „KAKANJ”.

 Građane očekuje i bogat repertoar Rudarske glazbe, sviraju popularne i savremene kompozicije i melodije poput: bosanskih sevdalinki, Eye of the tiger, Wonderful World, Lipe cvatu, Ero s onog svijeta i mnoge druge.

Kulturno-sportska manifestacija „Kakanjski dani 2016.“ ove godine će naglasak staviti na  očuvanje, razvijanje i promicanje kulturne baštine našeg kraja, jer poruka ovakvih susreta je da očuvamo tradiciju i ne damo zaboravu sve što su naši stari godinama vrijedno stvarali.

Pozivamo građane da prisustvuju ovom događaju na kojem će kroz naš grad prodefilirati oko 210 učesnika.

Podijelite:

Posljedni članci