“KAKANJSKI DANI 2016.”: U PARKU DOMA KULTURE ODIGRANA PREDSTAVA “DERVIŠ I SMRT”

Podijelite:

Sinoć je u prepunom Parku Doma kulture u okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.” odigrana sjajna pozorišna predstava „Derviš i smrt“.

U pitanju je prva duodrama nastala na osnovu dramatizacije romana velikana bh. književnosti Meše Selimovića, koju je uradila rediteljica Ljiljana Ivanović iz Srbije, a u kojoj igraju samo dva lika – Ahmed Nurudin kojeg tumači glumac Daniel Kovačević i mladi Mula Jusuf kojeg igra Nusmir Muharemović.

Duodrama “Derviš i smrt”, u kojoj glume Nusmir Muharemović, član ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, i Daniel Kovačević, glumac Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina.

“Prije svega moram pohvaliti odličnu organizaciju Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.”. Vidi se da je uložen ogroman rad i trud da sve bude u najboljem redu. Meni je drago da sam imao priliku još jednom igrati pred kakanjskom publikom, koja je odlično pratila predstavu. Igrati likove kakvi su Ahmed Nurudin i Mula Jusuf je privilegija za svakog glumca, pa je samim tim i veliko zadovoljstvo kada nakon odigrane predstave vidite oduševljena lica ljudi u gledalištu, koji su od prve do posljednje replike bili dio ove priče, disali zajedno s nama. Zato još jednom, želim da se zahvalim divnoj pozorišnoj publici u Kaknju, ali naravno i organizatoru ove manifestacije koji je nakon ove predstave pokazao da Kakanj može imati odličnu ljetnu scenu u Parku Doma kulture” istakao je u svojoj izjavi akademski glumac Nusmir Muharemović.
Mi se svakako zahvaljujemo glumcima i našoj pozorišnoj publici koja nas svakodnevno posjećuje na skoro svim programskim aktivnostima.
JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci