Kakanjski dani 2017: Interaktivna predstava „Dječak koji ne želi da odraste“

Podijelite:

Interaktivna predstava “Dječak koji ne želi da odraste” urađena je  u produkciji teatarske trupe Studio teatar, a u njoj igraju profesionalni glumci, inače uposlenici Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Nusmir Muharemović i Zlatan Školjić. Predstava je namijenjena za uzrast od prvog do petog razreda, s tim da i djeca predškolskog uzrasta svakako mogu biti dio ove divne priče.

Predstava će biti odigrana u sklopu Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ u srijedu 02.08.2017. godine u Parku Doma kulture, sa početkom u 18:00 sati.

„Dječak koji ne želi da odraste“ ima  u potpunosti pedagoško-odgojnu ulogu koja se ogleda u unapređivanju komunikacijske i receptivne vještine, afirmaciji sistema vrijednosti koji je neprolazan, razvoj ljubavi prema porodici, prirodi, životinjama, prijateljstvu i međusobnom uvažavanju, te  razvoj čitalačkih interesa i čitalačke kulture.

Priča je to o dječaku Dini koji ne želi da odraste jer je sretan u svom svijetu mašte, igre, pjesme i plesa, i ne želi postati dio svijeta odraslih u kojem svi negdje žure, trče, i nemaju vremena za ono što je najvažnije a to je porodica.

Dio odrastanja svakog djeteta trebala bi da bude i pozorišna umjetnost. Taj svijet iluzije, mašte, kreiranje nekog malog zamišljenog svijeta je pravo svakog djeteta. Stoga je zadatak odraslih da obezbijede uslove najmlađima da budu dio jednog takvog zamišljenog okruženja, koje im omogućava da u njemu sami određuju pravila, zakone i ograničenja.

Dobro nam došli!

Ulaz je besplatan!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci