Kakanjski dani 2017: Paintball turnir ponovo u našem gradu – Prijave u toku

Podijelite:

Paintball je igra i sport u kojem se natječu igrači u ekipi ili pojedinačno. Cilj igre je eliminisati protivnike tako da ih pogodite kuglicama koje u sebi sadrže boju iz posebne puške zvanu Paintball Marker. Historija paintballa počinje u Americi i to tridesetak godina unazad.

Danas je jedan od najpopularnijih i najuzbudljivijih ekstremnih sportova koji se igra u preko 70 zemalja širom svijeta. Igraju ga milijuni muškaraca i žena svih životnih dobi i stilova. Igranje ove igre oslobođa od svakodnevnih briga i stresa, te je ujedno i dobra rekreacija. Ona također jača duh i karakter pojedinaca, gradi im samopouzdanje i razvija samoinicijativu, uči ih timskom radu.

Ključ uspjeha u igri je inteligencija i timski rad, snaga uopšte nije bitna, već samo dobro taktiziranje i odlučnost ekipe, a mali procenat igra brzina i spretnost.

Princip igre je da dva tima od po tri, igrača ulaze u igralište, pri čemu svaki tim zauzima svoju stranu igrališta. Igra započinje na sučev znak. Cilj igre je eliminirati protivnički tim.

Za igranje paintballa potrebna je odgovarajuća oprema koja se sastoji od markera (sportska puška), zaštitne maske, zaštitinog prsluka, kombinezona sa zaštitom za vrat i potiljak, zaštitne rukavice, spremnika za kuglice, boce s plinom i kuglica s bojom. Kompletna oprema je profesionalna paintball oprema.

Turnir će biti organizovan u  četvrtak 03.08.2017. godine sa početkom u 17:00 sati u Parku prijateljstva a namijenjen je svim zainteresovanim osobama starijim od 14 godina. Ekipu čine tri igrača. Svim učesnicima turnira od strane stručnih lica koja će ujedno biti i sudije turnira će biti detaljno objašnjena pravila igre i ponašanja, te pravilno i sigurno korištenje opreme.

Zaštitna mreža kojom će biti ograđen teren će omogućiti posjetiocima sigurno i neometano gledanje čitavog turnira.

Prijave ekipa se mogu izvršiti na broj 032/771-920 ili u prostorijama Javne ustanove Kulturno – sportski centar Kakanj svaki radni dan od  07:30 do 15:30 a najkasnije do 02.08.(srijeda) do 15:30sati.

Broj ekipa je ograničen.

Prijavite se!

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci