Kakanjski dani 2019: “Kraljevski XCO”

Podijelite:

Brdsko biciklistički klub „Extreme“ Kakanj predstavlja projekat biciklističke utrke pod nazivom „Kraljevski XCO“ u tri kategorije i to:

  • Muškarci 18+
  • Žene 18+
  • Djevojčice i dječaci 15-18 god.

Pravo učešća u utrci imaju sve osobe koje posjeduju vlastitu MTB opremu (bicikl, kacigu, rukavice) i da su stariji od 15 godina.

Opći propisi:

–  vozači voze na vlastitu odgovornost.
– organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama.
– Utrka se vozi isključivo MTB biciklima (točkovi 26” 27,5 ili 29”). Nije dozvoljeno korištenje              cestovnih, ciklocross ili trekking bicikala sa 28” točkovima, te upotreba e-bike…

– Na utrci je za sve kategorije obavezna upotreba zaštitne kacige.

Format utrke je XCO Olympic format (kružna utrka).

Dužina utrke 2000m. Muškarci (2 kruga), i 1000m. Žene (1 krug).

Planirani polazak svih učesnika je u grupi rekreativnog karaktera od glavne pozornice biciklističkom stazom do mosta na ulazu u grad zatim skrećemo lijevo prema Plandištu i u grupi nastavljamo put do mjesta održavanja kompletnog takmičarskog dijela na lokaciji gdje se održavala Džipijada, a lokacija je kotlina ispod gradske deponije.

Nastojimo da sva takmičarska dešavanja izdvojimo iz uže gradske jezgre zbog velike mogučnosti neželjenih situacija i padova te nastojimo da sa što manje angažmana i što samostalnije odradimo ovu utrku bez uključivanja PU Kakanj, jedina stvar kojaćce biti neophodna na dan utrke jeste angažman sanitetskog vozila koje će biti mobilno u pratnji biciklista.

Učesnici će se takmičiti utrkom na vrijeme i planiramo nagraditi prva tri mjesta u sve tri kategorije, a svakom učesniku smo planirali dodjelu medalje u znak zahvalnosti.

Organizator zadržava pravo isključenja svakog učesnika koji neispunjava uvjete za utrku, takođe zadržava pravo isključivanja iz utrke svakog učesnika koji se ne bude ponašao u skladu sa propozicijama sa kojima će biti upoznati svi učesnici na sam dan utrke.

Nakon završenog takmičarskog dijela na lokaciji održavanja utrke svi učesnici će biti obavezni grupnom rekreativnom vožnjom napustiti lokaciju održavanja takmičarskog dijela i uputit će se prema pozornici gdje je predviđeno proglašenje najboljih u kategorijama, podjela nagrada za prva tri mjesta, uručenje medalja svim učesnicima utrke i kolektivno fotografisanje sa osvježenjem i kratkim druženjem i razmjenom iskustava.

BBK “Extreme” stavlja na raspolaganje 10 volontera na dan održavanja biciklističke utrke i za iste isključuje mogućnost učešća u utrci.

Kompletan plan i program održavanja biciklističke utrke je podložan izmjenama u koordinaciji sa organizatorom i odgovornim osobama koje će biti zadužene za implementaciju iste.

Planirani datum održavanja je 28.07.2019. a prijave učesnika isključivo u inbox na BBK Extreme FB stranici, krajnji rok prijave u cilju sto bolje organizacije je 26.07.2019.

Podijelite:

Posljedni članci