Kampanja za edukativne kurseve u jesenjoj sezoni je u punom jeku

Podijelite:

Sigurni smo da nije potrebno da Vam ukazujemo na značaj učenja stranih jezika. Osim što ste se i sami ko zna koliko puta u to uvjerili, svi smo mnogo puta čuli i onu izreku “Koliko jezika govoriš za toliko ljudi vrijediš”. Međutim, ono na šta svakako želimo da Vam ukažemo je koliko je značajno početi sa učenjem na vrijeme i sa vrhunskim stručnjacima. Naša dugogodišnja iskustva po pitanju vremena za početak su veoma različita, ali rezultat je, bez sumnje, uvijek isti – uspjeh je neizostavan, a naši polaznici su različitih starosnih dobi što znaći da nikada nije ni prerano za učenje stranog jezika niti je ikad prekasno.

U JU za kulturu i obrazovanje trenutno se održava kurs engleskog jezika (treći stepen -13 polaznika), kurs njemačkog jezika (prvi stepen – 21 polaznika), kurs informatike (AutoCad – 5 polaznika). Za kurs turskog jezika, kurs arapskog jezika i kurs krojenja i šivenja imamo dovoljno zainteresovanih polaznika, međutim ostavili smo vremena i prostora za sve one koji žele da pohađaju neke od navedenih edukativnih kurseva, stoga je upis još uvijek u toku. Kurseve vode vrhunski stručnjaci i profesori koji sa nama imaju uspješnu saradnju dugi niz godina. Vršimo obuku i testiranje iz oblasti zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći trenutno za dvije kakanjske firme. Naglasili bismo Vam, da smo odlučili zbog velikog broja prijavljenih polaznika različitog starosnog doba organizovati dvije grupe za isti kurs, kurs za mlađe i kurs za stariju populaciju. Stoga pozivamo sve zainteresovane osobe koje se zbog starosnog doba nisu do sada prijavljivali na neke od kurseva, da to učine u što kraćem vremenskom periodu. U narednom periodu ćemo organizovati kurs informatike u prostorijama O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“ koji će predavati prof. Senaila Selimović, o čemu ćemo vas više informisati u toku sedmice.

Cilj nam je da svi polaznici savladaju stranim jezikom i da se sigurni u svoje znanje i u sebe isti koriste u svakoj životnoj situaciji. Istakli bismo da je JU za kulturu i obrazovanje Kakanj nagradila dvije polaznice besplatnim kursom engleskog jezika zbog uspješnih rezultata i učestvovanju na „Talent show“ programu. Primjetili smo da na časovima iz navedenih kurseva vlada jedna prijatna atmosfera uz interaktivno učenje i da su svi polaznici veoma zadovoljni ponuđenim programom. U nastavku pogledajte fotogaleriju koju su kreirali obilazivši edukativne kurseve, a šta smo to zapazili, pogledajte i vi.
Sve dodatne informacije vezane za kurseve stranih jezika možete dobiti ukoliko nam pošaljete e-mail juzakulturu@hotmail.com ili pozovete na broj telefona 032-553-983.
Više informacija također možete pronaći na našoj web stranici: http://domkulturekakanj.com/

 

 

 

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci