KAZALIŠNA PREDSTAVA »IZLOŽBA SRCA«

Podijelite:

U kraljevstvu kralja Leona je sve u najljepšem redu, dokle se njegov sin ne zaljubi u djevojku iz podzemlja, koja je drugačija od svih – zna razumljivo govoriti, hodati na dvije noge i utaknuti konac u iglu. Kralj tu ljubav zabrani i zaljubljeni pobjegnu u jedini kraj, gdje mogu biti sretni – u smrt. A to još nije kraj, jer se kralj pokaje i iz njihovih srca napravi izložbu. Kad objelodani, da su odsada nadalje u njegovom kraljevstvu svi jednaki, jer su ista srca svih jednaka, pa se dogodi čudo!
U subotu 17.10. sa početkom u 12:00 sati, na daskama Doma kulture u Kaknju biti će odigrana gostujuća predstava „Izložba srca“ ansambla iz Slovenije. Predstava je posebno zanimljiva jer u njoj glume osobe s cerebralnom paralizom i ostalim sličnim invalidnostima, od kojih je 11 na invalidskim kolicima. Ocijenjena je kao odlično gradivo o prihvatanju drugačnosti i suživotu svih, bez obzira na intelektualne i tjelesne sposobnosti, te je zbog toga primjerena za djecu i odrasle. Ova predstava je poklon ljubiteljima pozorišta, te s toga pozivamo Vas da u našim prostorijama potražite poklon/gratis kartu za gledanje ove predstave.
Kazališna predstava „Izložba srca“ (u originalu na slovenskom Razstava src) je nastala u koprodukciji sa Zavodom Evropske prijestolnice kulture Maribor 2012. Premijera predstave je bila izvedena 08.09.2012 kao dio tog evropskog projekta. Do sada je bila odigrana 29 puta na različitim pozornicama po Sloveniji kao unaprijed zakupljena predstava i »za izvan«, najviše u novom suvremenom izdanju Lutkovnog kazališta Maribor. Zbog svog zanimljivog edukativnog sadržaja je bila krajem augusta 2013. prikazana za 800 učitelja mariborskih osnovnih škola na velikoj pozornici Slovenskog narodnog kazališta Maribor. Predstavu je dosad pogledao veliki broj učenika osnovnih i srednjih mariborskih škola, ukupno do sada 5100 gledatelja.
Predstava je posebno zanimljiva jer u njoj glume osobe s cerebralnom paralizom i ostalim sličnim invalidnostima, od kojih je 11 na invalidskim kolicima te zaposleni u dnevnom radnom centru Zveze Sonček. Svi su veliki ljubitelji igre što znaju jako dobro pokazati na pozornici.
Predstava je dobila vrlo pozitivan odaziv publike kao i odličnih stručnih ocjena kulturnih kritičara te kao takva bila izbrana za finalistu na regionalnom Linhartovom takmičenju amaterskih kazališnih grupa Slovenije 2013. Posebno priznanje regijskoga selektora takmičenja za odlično vođenje cijelog glumačkog ansambla kazališne skupine SONČEK su primile Lidija Šestak Zorič i Zlatka Ornik.
Tekst kazališne igre i režija: Rok Vilčnik;
Producent: Lidija Šestak Zorič;
Produkcija: SONČEK
MDCP; Koprodukcija: MARIBOR 2012 – Evropska prestolnica kulture; Mentor glumačke skupine: Zlatka Ornik; Glumci: članovi SONČKA – Mariborskega društva sa cerebralnom paralizom, korisnici i zaposleni institucionalnog varstva Zvezde Sonček; Glazba: Sebastijan Duh; Kostimi i scenografija: Neva Vrba. Predstava traje 1 sat.
Više informacija o predstavi, društvu i Zvezi Sonček na: www.soncek-maribor.si

Plakat_Izlozba_srca.cdr

Podijelite:

Posljedni članci