KD2022: Čarobna predstava “Je li to samo san?”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Predstava „Je li to samo san?/Priče iz Sarajevske žičare“ namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina koja će nakon predstave imati informacije o žičari, njenom nastanku, obnovi i najzanimljivijim pričama koje ona krije. Također, priča ne zaobilazi ni ostale znamenitosti Sarajeva, a koje se mogu vidjeti tokom vožnje žičarom. U predstavi igraju Dina Mušanović i Adis Omerović. Predstava će biti odigrana 30. jula u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2022” u Domu kulture Kakanj, sa početkom u 19:00 sati.

U okviru projekta, glumac Mario Drmać će kroz interaktivni razgovor, prije izvođenja svake predstave djecu uputiti o važnosti bontona u pozorištu. Ovaj segment projekta će poslužiti da se svi podsjetimo pravila lijepog ponašanja u pozorištu budući da mnoga djeca ovog uzrasta usljed pandemije koronavirusa nisu posjećivala pozorišta, ni kulturne institucije uopće, a mnogima od njih će ovo biti i prva posjeta pozorištu i prilika da stvore uspomene kojih će se sjećati cijelog života

Ko se sretne s vilom, sigurno će se pitati je li to samo san ili…

“U krugu sarajevske čaršije oduvijek se pričalo da nad Trebevićem lete vile. Dobre vile su skrivene tu, u šumi, a u mračnom dijelu šume skrivala se crna vila. I dan-danas čut ćete od starijih ljudi legendu o vilama.  Pored muzeja, žičare i svih drugih vrijednosti Sarajeva, zašto se ne bismo hvalili i legendom da su nad Sarajevom nekada postojale vile, a možda su i sada tu? Ko se sretne s vilom, sigurno će se pitati je li to samo san ili…” otkriva Mario Drmać.

Predstava „Je li to samo san (Priče iz Sarajevske žičare)‟ realizirana je u koprodukciji Udruženja „Medija-Art‟ i Udruženja dramskih glumaca „Mundo Mondo‟ te Centra za djecu i omladinu „Novo Sarajevo‟, uz finansijsku podršku Turističke zajednice KS i Grada Sarajeva.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci