Kike Budalike napravio urnebesnu zabavu na Ponijerima – Organizovano poludnevno skijanje

Podijelite:

Danas je u Ski centru Ponijeri upriličena velika zabava u organizaciji JU KSC Kakanj. JU KSC Kakanj odlučila je počastiti naše sugrađene povodom završnice zimske sezone ovom velikom zabavom. Kike Budalike napravio je urnebesnu zabavu u kojoj su uživali i mali i veliki. Pjevali smo pjesmice, a za učesnike igrica bili su dodijeljene slatke nagrade. Ovo je jedna od aktivnosti koja je organizovana u sklopu manifestacije “Udahni Ponijere” koja već postaje tradicionalna.

Uz novi snijeg koji je pao na Ponijerima i zimski ambijent uspješno je organizovano poludnevno skijanje od 10:00 do 14:00 sati. Pored Kiketa svi zainteresovani imali su priliku da danas uživaju i u skijanju.

Sa nama je danas bila i lokalna televizija NTVIC Kakanj koja je uspjela zabilježiti lijepe kadrove, a iste možete pratiti u informativnom programu.

U svojoj izjavi za medije dir. Aldin Šljivo naveo je sljedeće: “Iako je ova zimska sezona bila obilježena vrlo skromnim snježnim padavinama te vrlo visokim temperaturama, uz noćno skijanje uspjeli smo održati sezonu na nivou. Naime, do danas je u Ski centru Ponijeri odrađeno preko 40 radnih dana, od toga ukupno 30 kada je organizovano noćno skijanje i 10 dana kada je organizovano dnevno skijanje. Ono što je za svaku pohvalu jeste to da je već treću godinu zaredom organizovana Škola skijanja u organizaciji JU KSC Kakanj gdje su naši najmlađi imali priliku da uče tehnike skijanja. Kroz Školu skijanja prošlo je oko 140 polaznika, a to su naši novi skijaši za sve naredne sezone. Pored organizovanja dnevnog i noćnog skijanja JU KSC Kakanj se potrudila da upriliči i skromne muzičko-zabavne programe (doček Nove godine, svirke DJ-a itd).

U protekla tri dana organizovali smo tradicionalnu manifestaciju “Udahni Ponijere” u sklopu koje je održano takmičenje u veleslalomu “Ponijeri KUP 2018.” i današnja zabava uz Kiketa. Za narednu sezonu već pripremamo određene aktivnosti poput pripremanja prostora za sankalište, veliki remont kompletnog ski lifta, uređenja zemljišta za ski stazu i reorganizacije Ski centra Ponijeri. U planu nam je i rekonstrukcija ugostiteljskog objekta KSC Ponijeri.

Hvala svima koji su bili danas sa nama i dodatno uljepšali manifestaciju “Udahni Ponijere” i hvala svima koji su ovu sezonu skijali na Ponijerima”, zaključio je dir. JU KSC Kakanj.

Za dalji rad ski lifta javnost ćemo obavijestiti naknadno, a noćno skijanje večeras neće biti organizovano.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci