“Kolaps” sporta u našem gradu – I OVO JE KAKANJ

Podijelite:

U petak 8.12.2017.godine, sa početkom u 18:00 sati, u Sportskoj dvorani Kakanj odigrana je prvenstvena odbojkaška utakmica između OK “Kakanj 78” i MOK “Jedinstvo” Brčko. Utakmica je završila rezultatom 3:0 za Odbojkaški klub “Kakanj 78”.

Već danas u organizaciji Judo kluba Kakanj u Sportskoj dvorani održava se tradicionalni, deseti po redu, turnir pod nazivom „KAKANJ OPEN 2017“ koji je svake godine masivniji i kvalitetniji uz učešće preko 20 klubova iz Bosne i Hercegovine kao i klubova iz inostranstva.

Kuglaški savez Federacije Bosne i Hercegovine i Kuglaški klub „Rudar“ Kakanj organizatori su pojedinačnog prvenstva seniora Federacije BiH. Takmičenje se održava danas 09. decembra i sutra 10.12.2017. godine u Kuglani KSC. U istom momentu održavaju se dvije navedene sportske aktivnosti u našoj dvorani. Nedaleko od dvorane u sportskoj sali OŠ “Hamdija Kreševljaković” održava se Federalno takmičenje u odbojci za kadete.

Prema trenutnim informacijama kojima vladamo saznajemo da je na Ponijerima pala velika količina snijega što će omogućiti da u narednim danima imamo dnevno i noćno skijanje. Napominjemo da dnevno skijanje u Ski centru Ponijeri počinje od 10:00 do 16:00 sati a noćno skijanje omogućeno je od 17:30 sati do 20:30 sati.

Također, večeras nas očekuje derbi utakmica Prvenstva BiH u košarci između KK “Kakanj” i HKK “Zrinjski” Mostar, sa početkom u 20:00 sati.

Dok pojedini gradovi u Bosni i Herecegovini slabo ulažu u sport, u Kaknju je sport več na zavidnom nivou a danas se dešava i procvat različitih sportskih aktivnosti koje se održavaju u našem gradu.

I OVO JE KAKANJ!

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci