KOMIČNA PREDSTAVA „ŠMIZLE – ŽENSKI BEND“ U DOMU KULTURE

Podijelite:

Za sve ljubitelje pozorišta i dobre komedije  organizovali smo ponovno gostovanje  pozorišne predstave „Šmizle – ženski bend“.  Ovu simpatičnu i veselu predstavu možete pogledati 18.05.2016. godine sa početkom u 20:00 sati.

2

Riječ je o jednoj izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom, za jedno amatersko kazalište iz Bosne i Hercegovine, sa veoma talentiranim i usklađenim ansamblom, koji je svojim šarmom i jednostavnošću osvojio cijeli region odigravši predstavu preko pedeset puta!

1

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

4

Radnja predstave je smještena u lokal “Mali raj”, staru kafanu na ivici propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledaoce, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

Cijena ulaznice za pomenutu predstavu iznosi 3 KM.

Očekujemo vas!

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci