Kompanije „ALMA-RAS“ i „Prevent“ zaposlile šest polaznica kursa krojenja i šivenja

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

U JU KSC Kakanj od mjeseca septembra 2016. godine do marta 2017. godine organizovan je rad osam grupa kurseva krojenja i šivenja. Polaznice su bile raspoređene u grupe prema stepenu znanja i to I,II i III stepen.

Gospođa Mira Šišić koja je obučavala polaznice se neizmjerno trudila da svakoj djevojci prenese znanje, te se kroz individualni rad posvetila svakoj od njih ponaosob.

Ukupno 40 polaznica i jedan polaznik završili su uspješno kurs krojenja i šivenja i dobili zaslužena uvjerenja JU KSC KAKANJ.

Najveće priznanje na koje smo posebno ponosni je činjenica da neke od polaznica pronašle svoje mjesto na tržištu rada i da su neke od njih uspjele pronaći posao. Kompanija „Alma Ras“  zaposlila je pet polaznica kursa krojenja i šivenja, a jedna od polaznica zaposlena je Prevent grupaciji.

Ono što je svakako za svaku pohvalu jeste da neke od polaznica kursa rade i samostalno.

Jedna od njih je Sumeja Delibašić koja je završila II stepen kursa krojenja i šivenja.

„Organizacija rada kursa je bila odlična. Naša draga teta Mira se potrudila da nas što više nauči. Iskustvo i znanje su mi puno pomogli  da samostalno radim, tako da sam već imale narudžbe. Na kursu sam upoznala divne djevojke, prijateljice i unaprijed se radujem početku III ciklusa da zajedno učimo i radimo“ navodi zadovoljna polaznica kursa krojenja i šivenja Sumeja Delibašić.

Lejla Zahirović također radi samostalno i tvorac je svog branda “Ladybug”.

„ Prvi dani kursa su mi bili teški, jer smo mi smatrali da ćemo odmah na početku sve savladati, ali zahvaljujući teti Miri i podršci tima JU KSC Kakanj uspjeli smo savladati početne poteškoće i postepeno naučiti krojiti. Sto se tiče organizacije, samo riječi hvale, sve smo se dogovarali, a teta Mira je bila tu za nas i poslije radnog vremena sa svojim sugestijama. Istaknula bih KFN kao bitan događaj gdje smo uspjele pokazati sve ono što smo naučile i predstaviti svoje modele. Moja poruka djevojkama je da ne oklijevaju i da iskoriste svoju šansu, uloženi novac će im se sigurno vratiti”, navodi Lejla.

“Završila sam I stepen kursa krojenja i šivenja, i zahvaljujući naučenom uspjela sam dobiti posao u firmi “Alma Ras” zbog čega sam posebno sretna. Zahvalna sam timu JU KSC na organizaciji i našoj teti Miri koja nas je naučila svemu”, izjavljuje još jedna polaznica kursa krojenja i šivenja Erna Kovačević.

U nastavku pogledajte fotogaleriju u kojoj se nalaze modeli naših zadovoljnih polaznica.

 

 

 

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci