Koncert polaznika Muzičkog centra u Domu kulture u četvrtak 08.06.2017.

Podijelite:

Već jedanaest godina u Kaknju postoji Muzički centar, mjesto na kojem svi zainteresovani koji se žele baviti muzikom imaju priliku uz iskusne predavače da nauče svirati gitaru i klavir.

Muzički centar koji djeluje u sklopu JU KSC Kakanj osnovan je 2006. godine u mjesecu septembru i od tada služi kao servis svim zainteresovanim da se mogu promovisati kroz koncertne aktivnosti i dobiti osnovna saznanja iz pojedinih instrumenata.

U proteklih 11 godina kroz rad Muzičkog centra prošlo je više od 200 polaznika  što u konačnici i jeste cilj koji smo postavili a to je rad sa djecom i mladima te edukacija istih.

JU KSC Kakanj svake godine građanima Kaknja priređuje polugodišnje i godišnje koncerte polaznika Muzičkog centra koji se predstave sa brojnim muzičkim tačkama odsviranim na klaviru i gitari.

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj već četvrtu godinu zaredom organizuje koncert polaznika Muzičkog centra Kakanj, koji će se održati u četvrtak 08.06.2017. godine sa početkom u 17:00 sati u velikoj sali Doma kulture.

Koncert je namijenjen promociji grupnog muziciranja gdje će naši polaznici pokazati  šta su naučili i ponosno predstaviti svoje kompozicije.

Polaznici su tokom godine vrijedno vježbali i učili svirati klavir i gitaru, a redovni godišnji koncert je prilika da plodove svog truda i rada pokažu širem auditoriju. Ovo je jedinstven događaj na kojem naša Ustanova promovira mlade talentovane učenike, koji svoje slobodno vrijeme na ovaj način upotpunjavaju, te uveliko oplemenjuju kulturnu sliku našeg grada.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane građane da prisustvuju koncertu te pozivamo medije da u skladu sa mogućnostima proprate ovaj događaj.

Ulaz je slobodan za sve posjetioce.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci