„KRALJEV FEST 2016.“: ROCK KRALJICA IRINA KAPETANOVIĆ NASTUPA PRVU NOĆ FESTIVALA  

Podijelite:

Ovogodišnji drugi po redu umjetnički festival „Kraljev fest 2016.” bit će održan 26. i 27. augusta na lokalitetu Parka Doma kulture i na platou Sportske dvorane Kakanj.

Prvu noć ovog kulturno-umjetničkog festivala goste će zabavljati Irina Kapetanović koja će održati koncert na platou ispred Sportske dvorane Kakanj sa početkom u 21:00 sat. Irina Kapetanović-Perduv je rođena 20. marta 1981. godine u Konjicu. Muzičku karijeru je započela sa grupom Drugo stanje, a sa bendom je izdala dva albuma – “Tragač” i “Nemir”. Naknadno napušta grupu, iz Konjica se seli u Sarajevo na studij Komparativne književnosti i 2002. godine osniva grupu Irina & VI s kojom snima dva albuma – “A krv mi vri” i “U rikvercu” s kojih su ostali zapamćeni hitovi “Mrazevi”, “Sad se briše i blijedi”, “Gavran” i dr.

Bosanskohercegovačka Dženis Džoplin, rok kraljica Irina Kapetanović u našoj državi osvojila je sva moguća priznanja u rock muzici. Vlasnica je i dva “Davorina” za najbolji ženski vokal 2003. i 2004. godine.

Nismo mogli ni zamisliti bolji ženski vokal koji bi otvorio kulturno-umjetnički festival „Kraljev fest 2016.“ stoga pozivamo sve mlade da u velikom broju dođu na koncert jer garantujemo dobro druženje uz pozitivnu atmosferu i zabavu.

Cijena ulaznice za ovaj koncert iznosi 3 KM a ulaznice možete kupiti na biletarnici JU KSC Kakanj svakim radnim danom od 08:00 do 15:30 sati te u Caffe baru Europa poslije 15:30 sati. Napominjemo da imate mogućnost kupiti i zlatnu kartu koja košta 5 KM a ista podrazumijeva ulaz na sve evente kulturno-umjetničkog festivala “Kraljev fest 2016.”.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci