“Lino višebojac” sutra u 11:00 sati u Sportskoj dvorani KSC Kakanj

Podijelite:

U četvrtak 4.maja 2017.godine u Sportskoj dvorani Kakanj, sa početkom u 11:00 sati, bit će upriličen sportski događaj pod nazivom “Lino višebojac” kojeg organiziraju “Podravka BiH” i “Sportske novosti”, a čiji je pokrovitelj Federalno ministarstvo obrazovanja, nauku, kulture i sporta.

Radi se o takmičenju koje ide od grada do grada i u kojem učestvuje po jedna osnovna škola iz lokalne zajednice u koju takmičenje dođe. U Kaknju će se takmičiti učenici Osnovne škole “15.april” Doboj Kakanj (prijavili se na javni poziv). Učenice i učenici u dobi od 5. do 9. razreda takmičit će se u nekoliko disciplina: u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta, a pokazat će i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

“Lino višebojac” je projekat čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promocija školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. Na takmičenju će biti prisutni i sportaši koji će se družiti sa učenicima.

Ova sezona započela je u Tomislavgradu, a nakon Odžaka, Tuzle, Posušja, Konjica i Kaknja, takmičenje će biti upriličeno u školama u Cazinu, Grudama, Buni i Prijedoru.

Pozivamo mališane i djecu, kao i njihove roditelje da prate takmičenje.

Podijelite:

Posljedni članci