LIVE ACT I IZLOŽBA SLIKA UMJETNIKA AKADEMIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI IZ SARAJEVA

Podijelite:

Prvi dan kulturno-umjetničkog festivala “Kraljev fest 2016.” gosti će imati priliku da posjete Live act i izložbu slika sa početkom u 10:00 sati te otvaranje izložbe slika umjetnika Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva u 18:00 sati u Parku Doma kulture.

Live act podrazumijeva iscrtavanje vanjskog zida Muzeja Kaknja sa srednjovjekovnim motivom  gdje će umjetnici Anik Smajić i Edin Šahinović svojim umijećem priuštiti gostima interaktivnu radionicu i dobru zabavu.

Pored toga naš lokalni umjetnik Amer Sikira će iscrtavati 3D rad na platou ispred Doma kulture.

Anik Dub ( Smajić Anik ) rođen je 12. juna 1993. godine u Bihaću, gdje provodi djetinjstvo i završava osnovnu i srednju školu. Njegova karijera počinje 2009. godine kada ostvaruje svoju prvu kolektivnu izložbu pod imenom škole, a također pod pokroviteljstvom iste škole putuje u Srbiju na prvi Graffit Jam projekat, te na “Kamp animacije” koji se održavao na Igmanu nakon čega mu se otvaraju vrata ka drugim još neistraženim vidovima umjetnosti.

Dalje nastavlja kao tvorac Brenda ANIK DUB – koji obuhvata umjetnost od ranih početaka od klasične pa sve do zadnjih likovnih izražaja moderne umjetnosti. Stvarajući unikatni stil širi poslovna partnerstva kako u regionu tako i na svjetskom tržištu (Austrija , Danska, Njemačka, Italija, SAD).

Prvom trodimenzijalnom  slikom na temu “Pogled u dubinu”  postaje i prvi bosanskohercegovački 3D umjetnik te budi veliko interesovanje medija. Anik je trenutno student na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, pored studiranja i klasičnog likovnog izražavanja bavi se i modernim medijima likovnog spektra  (airbrush, video-foto dizajn, tattooart, hidrografika,brending ).

Edin Šahinović  rođen je 30. septembra 1995. godine u Zenici gdje provodi djetinjstvo, splet okolnosti ga dovode u Kakanj gdje pohađa srednju mašinsku školu. U Kaknju ostvaruje svoje prve rezultate projektom “Bojimo snove razigrajmo mladost”  koji je prošao kao najuspješniji projekat na sajmu Volontiraj – kreditiraj u Sarajevu.

Nakon toga kroz aktivan angažman u Udruženju mladih AlterVal sprovodi značajan broj projekata, izložbi i radionica, kao što su : izložba “Bijeg iz tame”, Live act “Dan Mira” itd.

Trenutno studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje ostvaruje odlične rezultete iz svih oblika umjetnosti. Najviše se bazira na izradu portreta u raznim tehnikama, ali pored toga radi i uređenje interijera i zidne murale.

Amer Sikira, rođen u Zenici 1. septembra 1989. godine. Odrastao i živi u Kaknju, gdje je završio Gimnaziju smjer matematičko-informatičko područje, a poslije Gimnazije završava inžinjersku informatiku i postaje inžinjer informacionih tehnologija. Osim što se bavi računarima i informatikom, još od djetinjstva voli da crta i bavi se crtanjem. Do danas je usavršio 3D street art, grafičko crtanje i dizajn. Svoje vještine u umjetnosti također prenosi i u digitalni oblik.

Pored Live act-a u 18:00 sati u parku Doma kulture biti će održana izložba likovnih radova studenata koji pohađaju Akademiju likovnih umjetnosti Sarajevo. Izložba će biti postavljena i narednih dana u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj.

Ulaz na navedene događaje je besplatan!

Pozivamo mlade kao i sve naše sugrađane da svojim prisustvom podrže ovogodišnji kulturno-umjetnički festival „Kraljev fest 2016.“!

U fotogaleriji pogledajte radove ovih talentovanih umjetnika.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci