ZA LJEPŠI I ČISTIJI SKI-CENTAR NA PONIJERIMA – volonterska akcija

Podijelite:

Danas je na Ponijerima realizovana volonterska akcija čišćenja i uređivanja kruga Ski-centra. U volonterskoj akciji učestvovali su uposlenici JU KSC Kakanj, polaznici Dramskog studija JU KSC Kakanj, Crveni križ Općine Kakanj, Asocijacija mladih SDA Kakanj, Udruženje Centar za ekologiju i održivi razvoj – C.E.K.O.R. Kakanj, Udruženje “Omladinski kulturni centar Kakanj” i članovi skijaškog kluba također iz Kaknja.

Vrijedni volonteri su čistili ski-stazu, kosili travu, odlagali smeće i kamenje samo sa jednim ciljem a to je ljepši i čistiji Ski-centar Ponijeri. Akciji čišćenja odazvalo se oko 30 mladih volontera, koji su jutros iz Kaknja autobusom otputovali na Ponijere.

Svojim radom želimo da pomognemo koliko smo u mogućnosti da nam prelijepa priroda bude uvijek čista te da dobro čuvamo i održavamo ovo što imamo.

Omar Jašarspahić koji se akciji čišćenja pridružio u ime skijaškog kluba Kakanj  istiće da mu je drago što se ovakva akcija napokon organizovala jer su skijaši dosad imali mnogo padova i ozljeda zbog nečistoće staze.

“Danas smo došli na Ponijere kako bismo pipremili ski-stazu za predstojeću sezonu te da bi obezbijedili što bolje uslove za skijanje. Ja se nadam da ćemo je dobro pripremiti i da ćemo imati dosta snijega kako bismo svi zajedno ovdje mogli uživali”, istakao je trener u skijaškom klubu Kakanj Amel Stabančić.

Od strane organizatora obezbijeđena je potrebna oprema za čišćenje a Općina Kakanj obezbijedila je užinu i prevoz za sve prijavljene volontere. Mladi volonteri za ručak su imali pripremljen grah iz vojničkog kazana. Ovo je bila i idealna prilika da mladi ljudi  zajedničkim snagama očiste prelijepu prirodu, a da se ujedno druže i upoznaju nove prijatelje te da se više pažnje posveti čistoći planina koje često znaju biti zatrpane smećem.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima današnje akcije s nadom da će naredni put biti puno više prijavljenih volontera.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci